Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/08/2011

Δήλωση του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ Πάνου Σκουρλέτη για την απαίτηση της Γερμανίας για τη δημιουργία «ειδικών επενδυτικών ζωνών» στη χώρα μας

Η Γερμανική απαίτηση για τη δημιουργία «ειδικών επενδυτικών ζωνών» στη χώρα μας, υπό το καθεστώς φορολογικού παραδείσου για τις επιχειρήσεις, και μισθών και συνθηκών άγριας εκμετάλλευσης για τους εργαζόμενους, αποκαλύπτει τη βασική στόχευση των κυρίαρχων κύκλων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Επιχειρείται να αξιοποιηθεί η κρίση των δημόσιων οικονομικών, καθώς και να χρησιμοποιηθεί το χρέος ως «μοχλός» για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου σε βάρος του κόσμου της εργασίας και του κοινωνικού κράτους. Άλλωστε, είναι πιο συμφέρουσα η κινεζοποιήση της Μεσογείου παρά η μεταφορά των επιχειρήσεων στη μακρινή  Κίνα.

Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα αγωνισθούν για να μην επικρατήσουν οι άγριες εκμεταλλευτικές σχέσεις εργασίας που θέλει να επιβάλλει ο σύγχρονος επιθετικός νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός και θα διεκδικήσουν μια νέα πορεία για τη χώρα μας και την Ευρώπη, που θα προστατεύει την εργασία και το κοινωνικό κράτος.

To Γραφείο Τύπου