Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
22/03/2002

Ανακοίνωση του Τμήματος για θέματα Υπ.Αμύνης

Ανακοίνωση τουΤμήματος για θέματα Υπ.Αμύνης του ΣΥΝσχετικά με τις εξαγγελίες του Υπ.Αμύνης γιαβελτιώσεις στις συνθήκες ζωής τωνστρατευμένων

Σχετικά με τις εξαγγελίες του Υπουργείου Αμύνης για βελτιώσεις στις συνθήκες ζωής των στρατευμένων που θα χρηματοδοτηθούν από την αξιοποίηση των εντός πόλεων στρατοπέδων, το Τμήμα για θέματα Υπουργείου Αμύνης του ΣΥΝ επισημαίνει:

1. Η "αξιοποίηση" δηλαδή οικοπεδοποίηση τμήματος των στρατοπέδων που βρίσκονται μέσα στον ιστό των πόλεων -και περισσότερο της Αθήνας- μας βρίσκει αντίθετους, όπως αντίθετη έχει βρει και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο ΣΥΝ και πρόσφατα στη Βουλή έχει τοποθετηθεί υπέρ της απόδοσης των χώρων που απελευθερώνονται λόγω μεταφοράς στρατοπέδων στην αυτοδιοίκηση.

2. Η βελτίωση των συνθηκών ζωής των στρατευμένων και η απαλλαγή τους από περιττές εργασίες είναι άμεση ανάγκη και μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τα υπάρχοντα κονδύλια του Υπουργείου. Δεν είναι σωστό να αξιοποιείται ως επικοινωνιακό τέχνασμα για να περάσει ευκολότερα η οικοπεδοποίηση των στρατοπέδων.

3. Η ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ θα οδηγήσει σε ανατιμήσεις των προϊόντων που διαθέτουν και σε σοβαρή διαφοροποίηση της ποιότητας ζωής των λιγότερο εύπορων στρατευμένων από τους υπόλοιπους. Τέτοια μεταφορά των ταξικών διακρίσεων στη ζωή του στρατού είναι απαράδεκτη και επικίνδυνη.

Το Τμήμα για θέματα Υπ.Αμύνης του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου