Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/08/2011

Ο ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΙΚΟΣ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ - Ανακοίνωση της ΝΕ ΣΥΝ Κορινθίας

Στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Κόρινθο, την Τετάρτη 24/8, ο Καχριμάκης, γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, στην προσπάθεια του να συσπειρώσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που παρακολούθησαν την «παράσταση» της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης Πελοποννήσου του κόμματός τους, εκτός των άλλων έκανε και τη γνωστή, θρασύδειλη και κατασυκοφαντική επίθεση  κατά των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Μας κατηγόρησε και πάλι σαν «όψιμους, ακατανόητους και ιλαροτραγικούς αριστερούς».

(Η ομιλία του διαθέσιμη στο:

http://www.pasok.gr/portal/resource/contentObject/id/3a952650-fee1-4d6a-8f43- )

Κ. Καρχιμάκη σάς επιστρέφουμε αυτούσιους τους χαρακτηρισμούς αυτούς, σε εσάς και τα στελέχη της κυβέρνησής σας, καθώς και σε όσα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν απομείνει να σας στηρίζουν.

•    Είστε όψιμοι ανανεωτές της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου εσείς που με τις πολιτικές σας επί  30 χρόνια οδηγήσατε, μαζί με τη ΝΔ, τη χώρα στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο που βιώνει.

•    Είστε ακατανόητοι, γιατί δεν έχετε καμία συνέχεια λόγων και πράξεων. Άλλα υπόσχεστε και άλλα εφαρμόζετε. Άλλα υποστηρίζει  ο ένας υπουργός σας και άλλα ο άλλος (τελευταίο κρούσμα η περίπτωση Παμπούκη).

•    Είστε ιλαροτραγικοί (τι λέξη διάλεξαν πάλι οι λογογράφοι σας !), γιατί ενώ είστε υπεύθυνοι της τραγωδίας που ζει ο κόσμος της εργασίας στην πατρίδα μας, εξακολουθείτε να οργανώνετε κομματικές φιέστες με την παρουσία των ΜΑΤ (αλήθεια πόσες διμοιρίες είχατε παρατάξει στην Κόρινθο;), για να πεισθείτε και εσείς ότι υπάρχει έστω και μία πιθανότητα να σας ακολουθήσει ο κόσμος που σας εμπιστεύθηκε προεκλογικά και τον προδώσατε.

•    Αλλά κυρίως είστε επικίνδυνοι για τον τόπο και τις προοπτικές του κόσμου της εργασίας, γιατί άβουλα και ανεύθυνα σύρεστε πίσω από τις επιταγές των μεγαλοτραπεζιτών και των οικονομικών και πολιτικών λόμπι της Ευρωπαϊκής συμμορίας του νεοφιλελευθερισμού, χωρίς καμία διαπραγμάτευση, χωρίς καμία νομιμοποίηση, «χωρίς καμιάν περίσκεψιν, καμιάν αιδώ…».

Κ. Καρχιμάκη, «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί». Το κόμμα σας και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνες για τη συστηματική υπονόμευση του κοινοβουλευτισμού, με πιο κραυγαλέα, στα πλαίσια των πολιτικών του μνημονίου, τη δυνατότητα του εκάστοτε Υπουργού  των Οικονομικών να υπογράφει ιδιαίτερα επίμοχθες συμφωνίες με τους δανειστές μας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κοινοβουλίου. Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τις όψιμες ευαισθησίες σας για τον κοινοβουλευτισμό και σταματήστε επιτέλους την εκστρατεία λάσπης σε βάρος των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, που το σεβασμό τους στη δημοκρατία τον έχουν αποδείξει έμπρακτα μέσα σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες από τις σημερινές. Σε τελική ανάλυση, αν κόπτεστε τόσο πολύ για τη δημοκρατική λειτουργία προκηρύξτε άμεσα εκλογές, την ύψιστη δημοκρατική διαδικασία! Έτσι μόνο θα άρετε και την καταφανή παραβίαση του κοινοβουλευτισμού, την οποία εδώ και δύο χρόνια διαπράττετε, με το να κυβερνάτε τη  χώρα σε πλήρη αντίθεση με τη λαϊκή επιθυμία και βούληση.

Θα θέλαμε όμως, ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, να απευθυνθούμε και στα τοπικά στελέχη του  ΠΑΣΟΚ που παρευρίσκονταν στην ομιλία του κ. Καρχιμάκη και αποδέχτηκαν αδιαμαρτύρητα τις κατηγορίες που εκτόξευσε σε βάρος του πολιτικού μας φορέα. Ο τρόπος που πολιτεύεται ο χώρος μας στην Κορινθία, στην Πελοπόννησο και  ευρύτερα τους επιτρέπει να αφήνουν τον κ. Καρχιμάκη να κατασυκοφαντεί ανθρώπους και πολιτικές, μόνο και μόνο, για να εξυπηρετήσει τον κομματικό πατριωτισμό του ΠΑΣΟΚ; Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ σε όλη την Κορινθία αποδέχονται τις θέσεις του κ. Καρχιμάκη και συμφωνούν με το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης που ο ίδιος προκρίνει; Υπάρχει, έστω και η ελάχιστη, πιθανότητα ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης με την υιοθέτηση τέτοιων στρατηγικών, που παραποιούν εξόφθαλμα την αλήθεια  και προσπαθούν να μεταθέσουν τις ευθύνες αυτών που μας κυβερνούν;

Τους καλούμε άμεσα να απαντήσουν και τον κ. Καρχιμάκη να ανακαλέσει τις συκοφαντίες που εκτόξευσε και να σταματήσει την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων προκειμένου να αποπροσανατολίσει τον κόσμο, που στήριζε έως τις προηγούμενες εκλογές το ΠΑΣΟΚ, από την τραγική αποτυχία της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση. Καλούμε όλον αυτόν τον κόσμο, που πλήττεται από τις πολιτικές που υπαγορεύει το μνημόνιο και το μεσοπρόθεσμο και που πρόθυμα εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση, να αποστασιοποιηθεί επιτέλους από αυτήν την πολιτική και να στρατευτεί στον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που στερούν κάθε προοπτική από όλους μας!

Νομαρχιακή Επιτροπή  του Συνασπισμού Κορινθίας