Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/08/2011

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη,μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για τις συζητήσεις που ξεκίνησαν μεταξύ της τρόικας και του υπουργείου Εργασίας για νέες αλλαγές στο νόμο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Η τρόικα και η κυβέρνηση, αφού με το νόμο 3899/2010 υπονόμευσαν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας και προώθησαν μειώσεις των μισθών των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα μέσω των ειδικών επιχειρησιακών συμβάσεων και ατομικών συμβάσεων εργασίας, συζητούν τώρα για νέο ακόμα πιο αποφασιστικό χτύπημα των κλαδικών συμβάσεων και για νέες ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις μισθών μέσω της θέσπισης τοπικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Δεν πρόλαβε να φύγει από τη χώρα ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών, Στέφαν Καπφέρερ που ζήτησε πριν από λίγες μέρες στο όνομα των επενδύσεων ειδικές οικονομικές ζώνες μηδενικής φορολογίας και μισθών Κίνας, και η τρόικα και η κυβέρνηση σπεύδουν να του ικανοποιήσουν τις επιθυμίες.

Η κυβέρνηση και η τρόικα πρέπει να φύγουν το γρηγορότερο δυνατό, πριν μετατρέψουν τη χώρα σε αποικία μεσαιωνικών προδιαγραφών και τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δουλοπάροικους.

To Γραφείο Τύπου