Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/08/2011

Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ - Απάντηση στην ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Η κα Διαμαντοπούλου οφείλει να εξηγήσει πώς στο μπλοκ της “προόδου”, σύμφωνα με την ανακοίνωση τύπου του Υπουργείου Παιδείας, συγκαταλέγονται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ., ο ΛΑ.Ο.Σ. και το κόμμα της κας Μπακογιάννη. Σ' εμάς δεν χρειάζεται να το εξηγήσει, ας το εξηγήσει σ' αυτούς που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές και είμαστε σίγουροι ότι δεν μπορεί να επικαλείται τη στήριξή τους σήμερα.

Η κα  Διαμαντοπούλου και οι επιτελείς της ελπίζουν ότι οι φοιτητές δεν θα θυμούνται τους ψευδείς ισχυρισμούς του Υπουργείου Παιδείας όταν κληθούν μετά από 3 χρόνια να καταβάλουν δίδακτρα ολοκληρώνοντας τον υποβιβασμένο πρώτο κύκλο σπουδών και θα υποχρεωθούν να συνεχίσουν στο δεύτερο κύκλο που θα ονομάζεται μεταπτυχιακό και δια νόμου θα έχει δίδακτρα. Όσον αφορά τα συγγράμματα, ας ρωτήσει ακόμη και τους φετινούς φοιτητές αν είχαν δωρεάν συγγράμματα. Θα ήταν πολύ χρήσιμο.

Η κυβέρνηση και οι επιτελείς της, που ψεύδονται από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν την διακυβέρνηση της χώρας, θα έπρεπε να είναι πολύ προσεχτικοί όταν τολμούν να εγκαλούν για ψευδείς δηλώσεις την Αριστερά και τον Συνασπισμό. Αλλά η ώρα της κρίσης θα έρθει πολύ σύντομα και η κρίση του ελληνικού λαού γι' αυτούς θα είναι αμείλικτη.

Εμείς θα αγωνιστούμε με τη νεολαία και την ελληνική κοινωνία για ένα άλλο -ποτέ δεν υπερασπιστήκαμε το υπάρχον- δημόσιο αναβαθμισμένο Πανεπιστήμιο, στο οποίο η δωρεάν πρόσβαση θα είναι δικαίωμα όλης της νεολαίας.

Τμήμα Παιδείας