Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
30/03/2002

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου για το Παλαιστινιακό

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Σαρόν, ως πολέμαρχος εξολοθρευτής προκαλεί την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη, την Ιστορία.

Συντελείται ένα ακόμα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας με τον πόλεμο εξολόθρευσης των Παλαιστινίων και εξόντωσης του Αραφάτ και κανείς δεν μπορεί να νει απαθής.

Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να υποκρίνεται. Δεν πρέπει να αδρανεί. Δεν αρκεί να ψελλίζει για άλλοθι διάφορα λόγια και να διατυπώνει χάρτινες ευχές. Είναι η ώρα της ιστορικής ευθύνης. Όλων. Οι ευρωπαίοι κυβερνήτες να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Η ιστορία απαιτεί πρωτοβουλίες. Η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλλει οι ευρωπαίοι κυβερνήτες να παρέμβουν αμέσως, προκειμένου να σταματήσει η αιματοχυσία, προκειμένου να αναγνωριστεί αμέσως το παλαιστινιακό κράτος.

Ιδιαίτερα σήμερα και με αυτήν την κορυφαία πρόκληση, φαίνεται πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είναι οι πρωθυπουργοί της Ε.Ε., πόσο κατώτεροι των περιστάσεων είναι όλοι εκείνοι οι οποίοι αρκούνται μονάχα σε ευχές από μακριά και δεν θέλουν να παρέμβουν με άμεσο πολιτικό τρόπο, έτσι ώστε να σταματήσει αυτό το ιστορικό έγκλημα σε βάρος της ανθρωπότητας, σε βάρος των Παλαιστινίων.

Ο ελληνικός λαός έχει απόλυτη συνείδηση ότι η κρίση στη Μέση Ανατολή εγκυμονεί κινδύνους για την ευρύτερη περιοχή. Είναι κάτι που όλοι γνωρίζουν και κατά συνέπεια δεν μπορεί να αφήνεται ανεξέλεγκτος ο Σαρόν να επιβάλλει το "δίκαιο του πολέμου", σε βάρος της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας.

Οι ερπύστριες των τανκς του Ισραήλ έχουν τούτη την ώρα πολτοποιήσει κάθε αξιοπιστία της διεθνούς κοινότητας. Έχουν εξουθενώσει και εκμηδενίσει όλες τις αξίες, στις οποίες πρέπει να στηρίζεται το διεθνές δίκαιο και η πολυπολιτισμική συνύπαρξη και συνεργασία των λαών.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου