Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/08/2011

Δήλωση του Δ. Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, για την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας για την επιβολή ειδικής εισφοράς στις επικουρικές συντάξεις που υπερβαίνουν τα 300 ευρώ το μήνα

Η κυβέρνηση με τη τρόικα έχουν βάλει στόχο να μετατρέψουν τις επικουρικές συντάξεις σε απλά χαρτζιλίκια.

Η κυβέρνηση με τη σημερινή εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, που εκδόθηκε σε εφαρμογή του συμφωνημένου με την τρόικα μεσοπρόθεσμου προγράμματος, επιφέρει στις επικουρικές συντάξεις το πρώτο χτύπημα, επιβάλλοντας από 1/9/2011 ειδική εισφορά ύψους 3 - 10% σε όσες απʼ αυτές ξεπερνούν τα 300 ευρώ μηνιαία. Εν συνεχεία, με αφορμή τις συνταχθείσες αναλογιστικές μελέτες, θα τους δώσει το δεύτερο αποφασιστικό χτύπημα προχωρώντας από 1/1/2012 σε νέες μειώσεις τους μέχρι και 40%.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση αφήνει ανέγγιχτες τις πραγματικές αιτίες των οικονομικών προβλημάτων των επικουρικών ταμείων (ανεξέλεγκτη και γενικευμένη εισφοροδιαφυγή, επέκταση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασία, καθώς και των ελαστικών μορφών απασχόλησης, πρωτοφανής ανεργία και δραστικές μειώσεις μισθών), που προκαλούν οι τροϊκανές πολιτικές της.

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου πρέπει με τους αγώνες των ασφαλισμένων και όλου του λαού να φύγει το γρηγορότερο δυνατό, πριν μετατρέψει τη χώρα μας σε μπανανία και τους συνταξιούχους σε πάμφτωχους επαίτες.

To Γραφείο Τύπου