Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
31/03/2002

Περιοδεία Ν.Κωνσταντόπουλου στο Νομό Πρέβεζας

Περιοδεία στην Πρέβεζα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Συμμετείχε σε ημερίδα της Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΝ για το Γ' ΚΠΣ και την ανάπτυξη του Νομού και επισκέφτηκε την Φιλιππιάδα όπου μίλησε σε συγκέντρωση του Κόμματος.
Σε συνέντευξη τύπου στην Πρέβεζα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε:

Για το Παλαιστινιακό - Μεσανατολικό

Είναι ντροπή και ευθύνη της Διεθνούς κοινότητας, ότι αφήνει τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Σαρόν, κατηγορούμενο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, να βάζει στο στόχαστρο της εξολόθρευσης τον Παλαιστίνιο Πρόεδρο Αραφάτ, βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλουν να ξεπεράσουν το σύμπλεγμα υπακοής και κατωτερότητας έναντι των ΗΠΑ και να αποκτήσουν ανάστημα και πρόσωπο έναντι της ιστορίας.

Η Ελληνική κυβέρνηση που δεν βρήκε τον χρόνο να καλέσει τον Πρέσβη του Ισραήλ και να διαμαρτυρηθεί έντονα, γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ευχές να σεβαστεί ο Ισραηλινός στρατός τον Αραφάτ, στην πραγματικότητα εκλαμβάνονται από τον Σαρόν, ως ανοχή, άλλοθι αν όχι ενθάρρυνση για την εξολόθρευση Αραφάτ και Παλαιστινιακής Αρχής.

Για το ασφαλιστικό

Ένα ολόκληρο χρόνο η Κυβέρνηση κρατάει σε συζήτηση το ασφαλιστικό, για να βρει καιρό και τρόπο να ξεγελάσει τον κόσμο και να περάσει τις επιλογές της.

Επί ένα χρόνο η κυβέρνηση, το μόνο που πετυχαίνει είναι να κρατάει την κοινωνία σε δυσπιστία και αναστάτωση, γιατί δε δεσμεύεται για το κύριο και ουσιαστικό: τους πόρους και τις πηγές της χρηματοδότησης.

Το ασφαλιστικό είναι κοινωνική και πολιτική προτεραιότητα για την κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη, δεν είναι τεχνική, λογιστική υπόθεση. Ο Κοινωνικός διάλογος δεν είναι η εσωκομματική ζύμωση και η επικοινωνιακή τακτική, που σήμερα κυριαρχούν.

Το δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, προϋποθέτει αυξημένη και υποχρεωτική κρατική χρηματοδότηση, φορολογική μεταρρύθμιση, πολιτική για την απασχόληση, την ανεργία και το δημογραφικό πρόβλημα. Το δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει με νοοτροπία κρατικής φιλανθρωπίας, με περιορισμένες παροχές, υψηλότερα όρια ηλικίας και συνταξιοδότησης και χαμηλότερα ποσοστά συντάξεων.

Για τη συνέντευξη του κ. Χρυσοχοϊδη

Τα κυβερνητικά στελέχη αφού κατάφεραν να αδειάσουν από κάθε πολιτικό, κοινωνικό και ιδεολογικό τους περιεχόμενο, έννοιες όπως ο προοδευτικός εκσυγχρονισμός και η περιώνυμη κεντροαριστερά, τώρα ανακαλύπτουν την πρωτότυπη πατέντα για τη διάλυση και δημιουργία των κομμάτων, με το «μίξερ της εξουσίας».

Είναι πράγματι περίεργο και πιστεύω ενοχλητικό και για τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου του ΠΑΣΟΚ να ακούγεται ότι τα κόμματα γίνονται ως άθροισμα ετερόκλητων προσώπων και ευκαιριακές ενώσεις κορυφής σχημάτων με αυτοκόλλητα ανάγκης, για να μη φαίνεται το σπάσιμο των κοινωνικών και πολιτικών σχέσεων εντός του νεοφιλελεύθερου δικομματισμού.

Ο ΣΥΝ θα επιμείνει να αγωνίζεται για την ανάγκη μιας διαφορετικής πολιτικής και ενός διαφορετικού τρόπου διακυβέρνησης της χώρας. Η κυβερνητική πολιτική είναι νεοφιλελεύθερη πολιτική ξένη προς την παράδοση και τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης επιμένει σε μια κυβερνητική πολιτική που καταστρέφει την προοδευτική κοινωνική και δημοκρατική προοπτική της χώρας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου