Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/08/2011

Σχόλιο Δημ. Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την άρνηση του Προέδρου του ΑΣΕΠ να νομιμοποιήσει τις προσλήψεις άνεργων μέσω ΜΚΟ

Η κυβέρνηση, μετά το ηχηρό χαστούκι που δέχτηκε από το ΑΣΕΠ, του οποίου ο πρόεδρος  αρνήθηκε να νομιμοποιήσει τις αδιαφανείς και ψηφοθηρικές προσλήψεις ανέργων μέσω ΜΚΟ, θα πρέπει να απεμπλέξει αυτές τις ιδιωτικές οργανώσεις από τη μεσολάβησή τους σε προσλήψεις ανέργων και την εν συνεχεία ενοικίασή τους σε δημόσιους και κοινωνικούς φορείς.

Οι προσλήψεις ανέργων πρέπει να γίνονται απευθείας - και όχι με ενοικίαση - από τους φορείς στους οποίους θα εργαστούν, με αξιοκρατικά, αντικειμενικά και μετρήσιμα κριτήρια και με πλήρη, σταθερή ασφαλισμένη εργασία, αμειβόμενη με βάση τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Οι άνεργοι απαιτούν δουλειές, οικονομική και κοινωνική στήριξη και όχι «δούλεμα» από την κυβέρνηση και από ορισμένες ΜΚΟ και κερδοσκοπικά κυκλώματα που εμπορεύονται οικονομικά και πολιτικά τη δυστυχία τους.

To Γραφείο Τύπου