Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/09/2011

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας του Δικτύου Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩΣ» για την περικοπή των προϋπολογισμών τους.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε το Δίκτυο Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας «ΑΡΓΩΣ» έξω από το Υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας την επαρκή χρηματοδότηση των δομών, παραβρέθηκε ο Φ. Χρυσικός, μέλος της Ε.Γ του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ.

Σε σχετική δήλωσή του ο Φ. Χρυσικός μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η Οδύσσεια της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης συνεχίζεται. Το υπουργείο Υγείας με το υπουργείο Οικονομικών, εμπαίζουν για πολλοστή φορά τους ψυχικά ασθενείς, τις οικογένειές τους και τους εργαζόμενους στις δομές. Οι αιφνιδιαστικές περικοπές των προϋπολογισμών τους κατά 45% θα οδηγήσουν σε διακοπή λειτουργίας όλων των μονάδων, σε τεράστια κενά παρεχόμενων υπηρεσιών και σε εκατοντάδες απολύσεις προσωπικού.

Οι περικοπές αυτές αφορούν σχεδόν το σύνολο των φορέων που περιθάλπουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως το ΚΕΘΕΑ, ο ΟΚΑΝΑ και τα Κέντρα Πρόληψης, για τις οποίες η μνημονιακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιφυλάσσει έναν σύγχρονο καιάδα.

Αυτές οι  ανάλγητες, αντικοινωνικές και επικίνδυνες για την κοινωνική συνοχή πολιτικές πρέπει να ανατραπούν».

To Γραφείο Τύπου