Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
02/09/2011

Επίσκεψη Τ. Κουράκη και αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης στη διοίκηση του ραδιοφώνου της ΕΤ3 και του 9,58 - Όχι στην κατάργηση του 9.58

Σήμερα, στις 2/09/2011 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη επισκέφτηκαν τη διοίκηση του ραδιοφώνου της ΕΤ3 και του 9,58 και συζήτησαν για την προαναγγελθείσα συγχώνευση-κατάργηση του 9.58.

Ζήτησαν να μην εφαρμοστεί η άδικη απόφαση για το κλείσιμο ενός ιστορικού σταθμού με καλή ακροαματικότητα και πολύχρονη πολιτισμική προσφορά στην πόλη. Αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στους 32 συμβασιούχους εργαζόμενους του σταθμού, τεχνικούς και δημοσιογράφους, που σταδιακά από το Νοέμβριο απολύονται με τη μη ανανέωση των συμβάσεών τους. Παράλληλα, τόνισαν την ανάγκη αυτοτελούς λειτουργίας του σταθμού, επιμένοντας ταυτόχρονα και στη διατήρηση της συχνότητας των βραχέων, στην οποία επίσης απασχολούνται εργαζόμενοι που δεν θα πρέπει να πεταχτούν στον δρόμο.

Τέλος, υπογράμμισαν πως δεν θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η από κάθε άποψη αδικαιολόγητη και απαξιωτική πολιτική που σβήνει οριστικά έναν σταθμό με καθοριστική συμβολή στην πνευματική ζωή της Θεσσαλονίκης. Διαβεβαίωσαν τη διοίκηση του σταθμού ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει τον αγώνα του για την υπεράσπιση του ραδιοφώνου της πόλης με όσα μέσα διαθέτει. 

To Γραφείο Τύπου