Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/09/2011

Συμμετοχή της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ., υπεύθυνης Ευρωπαϊκής Πολιτικής, στο 2ο συνέδριο του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας στην Άγκυρα

Στο 2ο Συνέδριο του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας στην Άγκυρα την Κυριακή, μετείχε η Ρένα Δούρου, εκπροσωπώντας το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Στο χαιρετισμό της τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Η Άγκυρα επιχειρεί να επηρεάσει και να βελτιώσει την κατάσταση στα σύνορά της, πιέζοντας την κυβέρνηση της Συρίας, προκειμένου να πάψει τη σκληρή καταστολή και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις, χωρίς μέχρι σήμερα να εισακουστεί κι ενώ αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών διαδηλωτών. Ωστόσο, παράλληλα, η τουρκική κυβέρνηση δεν αντιδρά με την ίδια ευαισθησία έναντι του κουρδικού λαού, που ζει εντός των συνόρων της.

Δεν είναι δυνατό να μιλάμε για σύγχρονη ευρωπαϊκή Τουρκία, που δεν περιλαμβάνει στις μεταρρυθμίσεις της την αναγνώριση των κουρδικών δικαιωμάτων. Επίσης, δεν υπάρχει μέλλον για μια χώρα, εντός ή εκτός της Ε.Ε., που δεν σέβεται ή περιορίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του λαού της.

Το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στέκεται στο πλευρό σας δείχνοντας την αλληλεγγύη του και στηρίζοντας τα δικαιώματά σας. Οι δημοκρατικοί πολίτες από όλη την Ευρώπη θα σας συμπαραστέκονται ως ότου κατακτήσετε την ειρήνη και τη δικαιοσύνη για τις οποίες αγωνίζεστε εδώ και πολλές δεκαετίες με υψηλότατο τίμημα».

To Γραφείο Τύπου