Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
05/04/2002

Δηλώσεις Π.Λαφαζάνη σε συνέντευξη της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε την Παλαιστίνη

ΔηλώσειςΠαναγιώτη Λαφαζάνη σε συνέντευξη τηςελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείαςπου επισκέφθηκε την Παλαιστίνη

Μιλώντας στη συνέντευξη της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας που επισκέφθηκε την Παλαιστίνη, ο βουλευτής του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε:

"Σήμερα στην Παλαιστίνη καταρρέουν όλες οι ανθρώπινες αξίες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κτηνωδία των τελευταίων δεκαετιών.

Η ελληνική παρουσία τίμησε την Ειρήνη, την Ελλάδα και τις καλύτερες παραδόσεις του ελληνικού λαού.

Δεν εκφράσαμε μόνο φραστικά την αλληλεγγύη μας στους Παλαιστίνιους και την υποστήριξή μας στην ειρήνη. Έμπρακτα υποστηρίξαμε τις φιλειρηνικές ισραηλινές δυνάμεις και τον αγώνα των Παλαιστινίων, συμμετέχοντας στις διαδηλώσεις.

Η διαδήλωση της Τετάρτης (03/04/2002), συγκεκριμένα, ήταν μεγαλειώδης. Αποδείχτηκε ότι μεγάλες δυνάμεις του ισραηλινού λαού διεκδικούν μαζί με τους Παλαιστίνιους την ειρήνη. Ήταν όμως και πρωτοφανή η βιαιότητα με την οποία αυτή η διαδήλωση χτυπήθηκε. Τόση βία δεν δικαιολογείται ούτε από την πολιτική Σαρόν.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι η παλαιστινιακή υπόθεση αφορά όλη την ανθρωπότητα. Αυτό που διακυβεύεται με την πολιτική Σαρόν είναι η παγκόσμια ειρήνη. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ο αραβικός κόσμος θα εκραγεί.

Αλλά ο Σαρόν σε αυτήν την πολιτική πρακτική δεν είναι μόνος του. Στηρίζεται ολόθερμα από τον Μπους, Οι τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ συνιστούν στην ουσία καταδίκη του παλαιστινιακού λαού. Όταν λέει ότι "ο Αραφάτ είναι υπόλογος στους Παλαιστίνιους" και ότι "είναι ο κύριος υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει" είναι ολοφάνερο ότι έχει προγράψει και τον Αραφάτ και τον αγώνα των Παλαιστινίων. Αυτές οι δηλώσεις αποτελούν απόλυτη και πλήρη κάλυψη στο σφαγείο του Σαρόν.

Πιστεύω, ωστόσο, ότι στο επόμενο διάστημα η διεθνής αλληλεγγύη θα εκφραστεί με περισσότερο δυναμισμό. Και αυτό το κίνημα διεθνούς αλληλεγγύης είναι απαραίτητο, γιατί πρέπει να σταματήσουμε το δολοφονικό χέρι των Σαρόν και Μπους, πριν να είναι πολύ αργά για την ανθρωπότητα."

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου