Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/09/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ για τις δηλώσεις της κ.Διαμαντοπούλου

Αντί να εγκαλεί η κ. Διαμαντοπούλου την πανεπιστημιακή κοινότητα, που σύσσωμη αγωνίζεται για κατάργηση του νέου νόμου – πλαίσιο, να αναλάβει η ίδια το κόστος των πολιτικών της επιλογών. Γιατί η πολιτική επιλογή του μνημονίου μας έχει οδηγήσει στη χειρότερη σχολική χρονιά της μεταπολεμικής περιόδου. Ανερυθρίαστα, μάλιστα, για πολλοστή φορά η κ.Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε σε «συνειδητά ψέματα και παρανοήσεις».

Αυτοί που κατήργησαν τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων έχουν ακέραια την ευθύνη για το ότι η σχολική χρονιά ξεκινά χωρίς βιβλία, γεγονός που είχαμε επισημάνει από τον Μάρτιο του 2011 και είχαμε κατηγορηθεί για κινδυνολογία και για ψεύδη.

Την ίδια στιγμή, η κ.Διαμαντοπούλου και οι σύμβουλοί της ελπίζουν ότι οι φοιτητές δεν θα θυμούνται τους ψευδείς ισχυρισμού του Υπουργείου Παιδείας, όταν κληθούν μετά από τρία χρόνια, ολοκληρώνοντας τον υποβαθμισμένο 1ο κύκλο σπουδών και συνεχίζοντας στο 4ο έτος, δηλαδή στο 2ο κύκλο που θα ονομάζεται μεταπτυχιακός και δια νόμου θα έχει δίδακτρα.

Έχει δίκιο η κ.Διαμαντοπούλου ότι η εκπαιδευτική διαδικασία δεν έχει εκπτώσεις. Ξεχνά, όμως, παράλληλα ότι η ελληνική κοινωνία δεν κάνει εκπτώσεις στα ιδανικά της για μια αναβαθμισμένη δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Ο ΣΥΝ θα αγωνιστεί μαζί με τη νεολαία, την εκπαιδευτική κοινότητα, την ελληνική κοινωνία για τα ιδανικά αυτά και την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της παιδείας. 

Τμήμα Παιδείας