Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/09/2011

Συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με Προέδρους τριών αθλητικών ομοσπονδιών

Όχι στις περικοπές επιχορηγήσεων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό

Τα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκαν οι Πρόεδροι των Αθλητικών Ομοσπονδιών Βασίλης Σεβαστής  (Σ.Ε.Γ.Α.Σ), Πύρρος Δήμας (Άρσης Βαρών) και Κώστας Θάνος (ΕΟΦΠ), όπου συναντήθηκαν με το ΄Ζ Αντιπρόεδρο της Βουλής και Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κουράκη, καθώς και τα μέλη του Αθλητικού Τμήματος Ιούλιο Συναδινό και Χρήστο Πιλάλη.

Οι Πρόεδροι των αθλητικών ομοσπονδιών εξέφρασαν την αγωνία τους για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού και τις επιπτώσεις από την αθλητική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, με αποκορύφωμα τις επιπλέον περικοπές κατά 40% στις φετινές τακτικές της επιχορηγήσεις.

 Συζητήθηκαν η ανάγκη στήριξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, η ανάγκη εκδημοκρατισμού, εκσυγχρονισμού και ορθολογικοποίησης καθώς και η απαραίτητη θεσμική του θωράκιση.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη συμπαράσταση του σε κάθε προσπάθεια στήριξης των αθλητικών ομοσπονδιών, των ερασιτεχνικών σωματείων, θεωρώντας ότι ο αθλητισμός, παράλληλα με την παιδεία και την υγεία, λόγω του ειδικού κοινωνικού τους βάρους, θα έπρεπε να εξαιρεθούν από κάθε μνημόνιο.

 Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους Προέδρους των ομοσπονδιών να συντονιστούν με όλες τις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται και αγωνίζονται για την κατάργηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

- Να ενημερώσουν την ελληνική κοινωνία για τις επιπτώσεις από τον ακρωτηριασμό του ελληνικού αθλητισμού, αρχής γενομένης από τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις των κοινωνικών φορέων στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

- Να συντονίσουν το βηματισμό τους με τους κοινωνικούς, επιστημονικούς, πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς φορείς και τους κατοίκους του Ελληνικού και όλης της Αττικής, ώστε το Ελληνικό και ο Άγιος Κοσμάς να μην εκποιηθούν και να συνεχίσουν να αποτελούν χώρους κοινωφελών δραστηριοτήτων, άθλησης, πολιτισμού και αναψυχής των πολιτών.

- Να διεκδικήσουν αυτά που ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δικαιούται από τον Ο.Π.Α.Π, τασσόμενοι κάθετα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του.

Τέλος, δηλώθηκε ότι  ΣΥΡΙΖΑ θα απαιτήσει και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση ειδικά για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

To Γραφείο Τύπου