Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/09/2011

Συνέντευξη Δ.Στρατούλη στο Ράδιο Εννέα 98,9 (Γιώργος Σμυρνής, Χάρης Μπότσαρης)

Ο Δημήτρης  Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο ράδιο 9 (Γιώργος Σμυρνής, Χάρης Μπότσαρης) ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Για τα νέα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πρόκειται για μια θύελλα βάρβαρων μέτρων εθνικής, οικονομικής και κοινωνικής κατεδάφισης. Ο κυβερνητικός «ψευτοτσαμπούκας» και η «επανάστασή» τους έναντι της τρόικας κράτησε μόνο τρεις ημέρες. Αμέσως μετά η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, ως συνήθως, τους έδωσε γη και ύδωρ. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει στο λαό ενόψει της εξαγγελίας των νέων σκληρών μέτρων ότι διαπραγματεύεται σκληρά με την τρόικα κατάντησε να είναι το πιο γελοίο φθινοπωρινό ανέκδοτο.

Για τα όσα είπε χθες ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος για τους δημόσιους υπαλλήλους, το Σύνταγμα, την Αριστερά.

Ο Υπουργός Υγείας προσπαθεί, μετά την εξαγγελία των νέων σκληρών μέτρων, να προχωρήσει σʼ ένα πολιτικό αντιπερισπασμό ενοχοποιώντας τα θύματα αυτών των κυβερνητικών κατεδαφιστικών μέτρων και υιοθετώντας το πολεμικό και ποδοσφαιρικό δόγμα ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση.

Για την επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων.

Η επιμονή της τρόικας και της κυβέρνησης να εκχωρηθεί με συνοπτικές διαδικασίες, ο δημόσιος και κοινωνικός πλούτος και μάλιστα σε περίοδο πλήρους χρηματιστηριακής και οικονομικής απαξίωσης του, πέραν των δραματικών συνεπειών στην οικονομία, την κοινωνία και τη χώρα μας, θα επισύρει βαρύτατες προσωπικές, πολιτικές, ποινικές και αστικές ευθύνες στα κυβερνητικά στελέχη που θα εμπλακούν σʼ αυτή την ιστορία.

Για τις κοινωνικές αντιδράσεις.

Θα έχουμε ένα κοινωνικά και πολιτικά θερμό φθινόπωρο και ένα άγριο χειμώνα με αφετηρία τις κινητοποιήσεις στην έναρξη της ΔΕΘ στις 10/9. Οι μεγάλες κοινωνικές αντιστάσεις θα επιταχύνουν και τις πολιτικές εξελίξεις και κατά συνέπεια το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. Έτσι και αλλιώς οι ημέρες της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου είναι πλέον μετρημένες.

To Γραφείο Τύπου