Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/09/2011

Ερώτηση Ν. Χουντή για το σκάνδαλο με τα πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας ελληνικών επιβατικών πλοίων - Να επαναλειτουργήσει ένας αξιόπιστος ελληνικός νηογνώμονας

Στο θέμα του σκανδάλου με τα πλαστά πιστοποιητικά αξιοπλοΐας που εξέδιδε ο εκπρόσωπος του ρωσικού νηογνώμονα στον Πειραιά,  αναφέρεται σε ερώτησή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντής προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πιο συγκεκριμένα, ο έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του σημειώνει «Στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σχετική με πλαστά πιστοποιητικά κλάσης που εκδόθηκαν από το γραφείο του Ρωσικού νηογνώμονα στο Πειραιά, σε επιβατικά πλοία. Ήδη μέχρι σήμερα 34 πλοία έχουν ακινητοποιηθεί σε λιμάνια της χώρας», υπενθυμίζει προηγούμενη δήλωση της Κομισιόν, η οποία απαντώντας σε ερώτησή του σχετικά με την άρση της αναγνώρισης του ελληνικού νηογνώμονα,  «η Επιτροπή δεν πιστεύει πως θα δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα όσον αφορά την εσωτερική επιβατική ακτοπλοΐα στη Ελλάδα». 

Συνεχίζοντας την ερώτησή του ο Ν. Χουντής τονίζει τον κίνδυνο που υπάρχει για την ασφάλεια του επιβατικού κοινού αλλά και την πιθανότητα αποκλεισμού και μονιμότερης απομόνωσης δεκάδων νησιών με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για την κοινωνική και οικονομική ζωή τους, την ανάγκη να υπάρξει διαλεύκανση της υπόθεσης και τιμωρία των ενόχων προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον και τέλος ζητά να ξεκινήσουν συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές για το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας ενός αξιόπιστου ελληνικού νηογνώμονα.

To Γραφείο Τύπου