Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
08/04/2002

Επίσκεψη του Ν.Κωνσταντόπουλου στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, και οι Γ.Αμπατζόγλου, βουλευτής, Σ.Παναρέτου, μέλος της Π.Γ., Δ.Αδαμόπουλος, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας, επισκέφθηκαν σήμερα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η άσκηση πίεσης για την άμεση λειτουργία του Νοσοκομείου στο πλαίσιο του ΕΣΥ. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου, κ.Ν.Πολύζο, παρόντος και του Προέδρου του Γ' ΠΕΣΥ, Δ.Σερεμέτη. Ακολούθησε περιοδεία στους χώρους του Νοσοκομείου.

Μετά την επίσκεψη ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Το νοσοκομείο του Χαϊδαρίου πρέπει να λειτουργήσει τώρα αμέσως, ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες και με όποιες πανεπιστημιακές κλινικές κριθεί ότι πρέπει να έχει. Η λειτουργία του νοσοκομείου θα αναβαθμίσει τον Δημόσιο τομέα της Υγείας θα αναβαθμίσει και την περιοχή ολόκληρη. Με τις αναγκαίες περιβαλλοντικές αποκαταστάσεις, αλλά και τις συγκοινωνιακές παρεμβάσεις, ώστε οι πολίτες να μπορούν να έχουν κάλυψη στον τομέα Υγείας που τόσο εξακολουθεί να τους ταλαιπωρεί. Γιορτάζουμε Παγκόσμιες Ημέρες αφιερωμένες στην Υγεία αλλά η κατάσταση που υπάρχει στην Υγεία για τη χώρα μας δεν ικανοποιεί κανέναν, πολύ περισσότερο όταν οι πολίτες βλέπουν ότι για να λειτουργήσει ένα νοσοκομείο πρέπει να αρχίσουν τον αγώνα το 1988 για να φτάσουμε στο 2002 και ακόμη να περιμένουμε. Γραφειοκρατικές εμπλοκές, πολιτικές πελατειακές νοοτροπίες με διάφορες κατηγορίες συμφερόντων, καθώς επίσης, και έλλειψη πολιτικής θέλησης για την κάλυψη αυτού του τομέα λειτουργίας του νοσοκομείου δεν έχουν πέραση σήμερα, δεν είναι κατανοητές, απεναντίας προκαλούν και εξοργίζουν την κοινή γνώμη. Η παράταση αυτής της εκκρεμότητας μόνον ως πολιτική παραδοξολογία, ως πολιτική αναλγησία έναντι των αναγκών της κοινωνίας στον τομέα της Υγείας μπορεί να εκληφθεί.

Η παρουσία μας σήμερα έχει αυτόν τον χαρακτήρα της άσκησης πίεσης για να λειτουργήσει αμέσως το νοσοκομείο. Αρκετά έχει ταλαιπωρηθεί η ελληνική κοινή γνώμη από προηγούμενα όπως στο Θριάσιο, όπως στη Λάρισα και αλλού. Εδώ, όσο περνάει ο καιρός και δεν λειτουργεί το νοσοκομείο και τα μηχανήματα απαξιώνονται και οι πολίτες δικαίως αναρωτιόνται πίσω από αυτήν την κατάσταση ποια παιχνίδια και ποιες σκοπιμότητες κρύβονται.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου