Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/09/2011

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τα ποσοστά ανεργίας του Ιούνη 2011

Το γεγονός ότι η ανεργία είχε τον Ιούνιο οριακή μείωση είναι συγκυριακό γεγονός και οφείλετε στην αύξηση των εποχιακών εργασιών σε τουριστική περίοδο. Τον Οκτώβρη που θα προστεθούν 150.000 άνεργοι που σήμερα εργάζονται σʼ αυτές τις εποχιακές εργασίες η επίσημη ανεργία θα φτάσει στο 18% και η πραγματική στο 22-23%, ενώ σύμφωνα με την έκθεση του ΙΝΕ για το 2011 που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, η πραγματική ανεργία θα φτάσει το 2012 στο 25%.

Τα πρωτοφανή υψηλά επίπεδα της ανεργίας στη χώρα μας δεν είναι ένα φυσικό φαινόμενο, αλλά οφείλονται στις ανθρωποκτόνες πολιτικές της κυβέρνησης και της τρόικας που προάγουν σωρηδόν βαθειά ύφεση, ανέργους και φτωχούς.

Αποτελεί ντροπή και όνειδος για όσους διαχειρίζονται πολιτικά τις τύχες της χώρας μας να είναι σήμερα 1 στους 2 νέους άνεργοι και να ξενιτεύονται για να βρουν δουλειά.

Η κυβέρνηση και η τρόικα καταστρέφουν συστηματικά την παραγωγική υποδομή της χώρας μας, λεηλατούν την κοινωνία και φέρνουν την ανεργία, την ανέχεια και την απελπισία σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Πρέπει να φύγουν με τους αγώνες του λαού γιατί δεν θʼ αφήσουν τίποτε όρθιο.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ στις 10/9 για μια μαζική και δυναμική απάντηση στις αντεργατικές πολιτικές απʼ όπου κι αν προέρχονται.

To Γραφείο Τύπου