Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/09/2011

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την επίσπευση από την κυβέρνηση της ένταξης 20.000 εργαζομένων στο δημόσιο στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας.

Η εργασιακή εφεδρεία,  που η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα προωθεί την εφαρμογή της για 20.000 υπαλλήλους του δημοσίου τομέα, στέλνοντας τους σπίτι τους για 12 μήνες με το 60% του βασικού μισθού τους, είναι ένας απάνθρωπος και αντεργατικός θεσμός και ουσιαστικά αποτελεί τον προθάλαμο της ανεργίας. Αποτελεί έμμεση απόλυση όσων θα ενταχτούν σε αυτή και τους προετοιμάζει μετά από αυτή για την άμεση απόλυση τους και την ανεργία.

Ένα τέτοιο μέτρο εντάσσεται στα σχέδια της κυβέρνησης για ευκολότερο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Οδηγεί σε κατάργηση θέσεων εργασίας, σε απολύσεις και σε απώλεια εσόδων τα ασφαλιστικά ταμεία. Οδηγεί σε ακόμα πιο ελαστικές εργασιακές σχέσεις και μετατρέπει τους εργαζόμενους σε διαθέσιμο εφεδρικό στρατό.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους/ες να αντισταθούν στη μετατροπή της χώρας μας σʼ ένα απέραντο νεκροταφείο θέσεων εργασίας και κοινωνικών δικαιωμάτων. ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στις αυριανές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ.

To Γραφείο Τύπου