Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/09/2011

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Στρατούλη στο «ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5»

Ο Δημήτρης Στρατούλης σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό «105,5 στο Κόκκινο» (Κυριάκος Μαντούβαλος) σχετικά με τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ και τα νέα κυβερνητικά μέτρα ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η φετινή μαζική και μαχητική κινητοποίηση των εργατικών συνδικάτων και κοινωνικών κινημάτων στη ΔΕΘ είναι η αγωνιστική αφετηρία του εργατικού και του λαϊκού κινήματος για ένα νέο γύρο νικηφόρας αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση την τρόικα, το δικομματικό πολιτικό κατεστημένο και τις αντικοινωνικές πολιτικές τους. 

Τα νέα ληστρικά μέτρα που εξήγγειλε σήμερα η κυβέρνηση σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών κάνουν την κατάσταση γι αυτά αβάστακτη, αφού με όλα τα σφαγιαστικά για τα εισοδήματά τους βάρη, που έχουν φορτωθεί από την υπογραφή του μνημονίου και μετά, δεν μπορούν πλέον να τα βγάλουν πέρα.

Ταυτόχρονα η ανακοίνωση από την κυβέρνηση των νέων μέτρων ήταν σαν να τελέστηκε σήμερα στη ΔΕΘ ένα μνημόσυνο. Αφενός των μνημονιακών πολιτικών, που έτσι αναγνωρίστηκε η πλήρης αποτυχία τους, και αφετέρου της κυβέρνησης, που το τέλος της έρχεται όλο και πιο κοντά.

Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να εφαρμόσει τα μνημονιακά και τα νέα κατεδαφιστικά μέτρα και να εκποιήσει το δημόσιο πλούτο.

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου είναι η πιο επικίνδυνη για τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους κυβέρνηση της χώρας μετά το 1974. Πρέπει να φύγει με τους αγώνες του λαού το συντομότερο δυνατό μαζί με την τρόικα και τα μνημόνιά τους πριν μετατρέψει τη χώρα μας σε κοινωνικό και παραγωγικό νεκροταφείο.

Είναι επίσης αναγκαία η συγκρότηση μία νέας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας με πυρήνα της τις ενωμένες δυνάμεις της Αριστεράς, που θα προωθήσει μία άλλη πολιτική διεξόδου, σωτηρίας, επιβίωσης και τελικά προοδευτικής και σοσιαλιστικής αναγέννησης της χώρας και του λαού μας.

Η ενότητα της Αριστεράς είναι το κλειδί για την επιτυχία της συγκρότησης αυτής της νέας πλειοψηφίας. Οι δυνάμεις της Αριστεράς, όπως έκαναν και στην κατοχή και στη δικτατορία, μπορούν και πρέπει να πάρουν μία νέα μεγάλη ηγεμονική ενωτική πρωτοβουλία για την υπεράσπιση των στοιχειωδών λαϊκών δικαιωμάτων και για νʼ ανοίξουν ελπιδοφόροι δρόμοι εξόδου της χώρας μας από την κηδεμονία του διεθνούς και εγχώριου χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και των πολιτικών διαχειριστών του.

To Γραφείο Τύπου