Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/09/2011

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα μετά την επίσκεψη του στην Εταιρεία Ύδρευσης & Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ)

O Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας  κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη συναντήθηκε το πρωί με τα σωματεία εργαζομένων στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ -ΕΛΠΕ.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τα γραφεία της  Εταιρείας Ύδρευσης &  Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης-ΕΥΑΘ και συναντήθηκε με εργαζόμενους.

Σε δηλώσεις του ο Αλ. Τσίπρας τόνισε:

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συζητήσουμε με το συνδικάτο των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ για την προοπτική της εταιρείας, τη στιγμή που η κυβέρνηση κυριολεκτικά ετοιμάζεται να δώσει γη και ύδωρ στην εγχώρια διαπλοκή και στην ξένη τοκογλυφία.

Η εκποίηση της ΕΥΑΘ θα είναι ένα οικονομικό έγκλημα πρώτου μεγέθους. Ένα μεγάλο σκάνδαλο. Μια δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας, που έχει κέρδη πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ετοιμάζεται να εκποιηθεί στις τρέχουσες χρηματιστηριακές τιμές  στο ποσό των 40 περίπου εκατομμυρίων.

Όποιοι προχωρήσουν σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να γνωρίζουν ότι πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν και στα ποινικά δικαστήρια αλλά και στον ελληνικό λαό. Βεβαίως και όσοι ετοιμάζονται να μπουν στη διαδικασία της αγοραπωλησίας ως επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν ότι η επένδυσή τους είναι ιδιαίτερα επισφαλής, γιατί πολύ σύντομα αυτή η κυβέρνηση που ξεπουλάει τη χώρα θα είναι παρελθόν και ένας νέος συνασπισμός εξουσίας θα διεκδικήσει πίσω το δημόσιο πλούτο, τη δημόσια περιουσία, θα ξανακτίσει την κοινωνική συνοχή.

ΜΑΡΙΟΓΛΟΥ Κ. (Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ): Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε για άλλη μια φορά τον πρόεδρο μαζί μας. Χαιρόμαστε πάρα πολύ γιατί οι θέσεις μας κατά της ιδιωτικοποίησης τόσο της ΕΥΑΘ όσο και των υπολοίπων εταιρειών που παρέχουν κοινωνικές υπηρεσίες ταυτίζονται. Πιστεύουμε ότι αυτή η λαίλαπα του ξεπουλήματος  πρέπει να τελειώσει. Δεν μπορεί η κάθε κυβέρνηση που ανεβαίνει στην εξουσία να θέλει να πουλήσει όσα ανήκουν στον ελληνικό λαό. Χαιρόμαστε επίσης για το γεγονός ότι η ιδέα για κοινωνικό έλεγχο και κοινωνική διαχείριση των εταιρειών στους πολίτες είναι θετική και την βλέπουν θετικά, τόσο ο πρόεδρος όσο και η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα. Μαζί θα είμαστε στους αγώνες. Μαζί θα συνεχίσουμε. Και πιστεύω ότι ένα κοινό μέτωπο, πέρα από κόμματα, πέρα από χρώματα, άσχετα με το τι έχει ψηφίσει ο καθένας στο παρελθόν ώστε να προστατεύσουμε αυτή τη χώρα και τον πλούτο της πρέπει να συγκροτηθεί για μια άλλη Ελλάδα, για ένα άλλο αύριο.

To Γραφείο Τύπου