Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/09/2011

Ο ΣΥΝ στο 18ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών

Η Ειρήνη Κατσινοπούλου υπεύθυνη της Π.Γ. ΣΥΝ για την αγροτική πολιτική, παρευρέθηκε στην έναρξη του 18ου Συνέδριου της ΠΕΝΑ με θέμα «Πολυαπασχόληση και αγροτικός τομέας», στα Μεστά Χίου.

Στο χαιρετισμό της , ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε στις καταστροφικές επιπτώσεις τόσο των διαδοχικών αναθεωρήσεων της ΚΑΠ που παρέδωσαν τον αγροτικό τομέα στις ασύδοτες αγορές, όσο και στις ακολουθούμενες πολιτικές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που οδήγησαν τον αγροτικό τομέα σε βαθιά και παρατεταμένη  κρίση, τον αγροτικό κόσμο σε εξαθλίωση και την ύπαιθρο σε μαρασμό.

Όσον αφορά στην πολυαπασχόληση των αγροτών, τόνισε ότι δε μπορεί να χρησιμοποιείται σαν κίνητρο για την εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής, όπως έχει δομηθεί ο 2ος πυλώνας της ΚΑΠ, αλλά μόνο συμπληρωματικά σε ένα σχέδιο ενίσχυσης της παραγωγικής διαδικασίας με νέα κοινωνικά, ποιοτικά και περιβαλλοντικά πρότυπα. 

Και κατέληξε με την ευχή, οι νέοι αγρότες να συνεχίσουν την ενεργή δράση τους και να κάνουν διακριτό το ελπιδοφόρο στίγμα τους, ανεξάρτητα από τη μορφή που θα πάρει η συνδικαλιστική οργάνωση των αγροτών.

Νωρίτερα η Ειρήνη Κατσινοπούλου και ο γραμματέας της ΝΕ Χίου Μιχάλης Σφυράκης, επισκέφτηκαν την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου που αποτελεί από τα ελάχιστα δείγματα υγιούς συνεταιριστικής οργάνωσης, σε όφελος των μελών της αγροτών, του μοναδικά ποιοτικού προϊόντος τους και συνολικά  της τοπικής οικονομικής και κοινωνικής ζωής.   

To Γραφείο Τύπου