Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/09/2011

Δήλωση Δημήτρη Στρατούλη μέλους της ΠΓ του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εγκύκλιο της κυβέρνησης για την ένταξη χιλιάδων εργαζομένων σε 151 φορείς του δημόσιου στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας

Η εργασιακή εφεδρεία, που η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα προωθεί την εφαρμογή της για χιλιάδες υπαλλήλους 151 φορέων του δημοσίου τομέα, βάζοντάς τους σε καραντίνα για 12 μήνες με το 60% του βασικού μισθού τους, είναι ένας απάνθρωπος και αντεργατικός θεσμός και ουσιαστικά αποτελεί τον προθάλαμο της ανεργίας. Μόνο το 10% από αυτούς θα μεταταχτεί σε άλλες θέσεις του δημοσίου, το 30% θα μεταφερθεί σε θέσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και το υπόλοιπο 60% θα απολυθεί.

Ένα τέτοιο μέτρο εντάσσεται στα σχέδια της κυβέρνησης για ευκολότερο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, αλλά και για τρομοκράτηση όλων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, ώστε να μην αντιστέκονται στις αντεργατικές πολιτικές της.

Καλούμε τους εργαζόμενους των 151 δημοσίων φορέων που τους προορίζουν για εργασιακή εφεδρεία να αντισταθούν συντονισμένα και μαχητικά σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική. Καλούμε επίσης του υπόλοιπους εργαζόμενους να τους συμπαρασταθούν και να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση και την τρόικα να μετατρέψουν τη χώρα μας σʼ ένα απέραντο νεκροταφείο θέσεων εργασίας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

To Γραφείο Τύπου