Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
10/04/2002

Δήλωση Ν.Κωνσταντόπουλου στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Προσερχόμενος στη συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε:

Ο λαός φωνάζει ειρήνη τώρα και για πάντα, αλληλεγγύη τώρα και για πάντα. Ο Σαρόν εφαρμόζει το δόγμα της νέας τάξης των πολέμων και καταστρέφει ό,τι πολυτιμότερο έχουν οι Παλαιστίνιοι, τον αγώνα τους για μια ανεξάρτητη πατρίδα. Καταστρέφει ό,τι πολυτιμότερο κατέκτησαν οι Ισραηλινοί στη συνείδηση της κοινής γνώμης. Τούτη την ώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η ανθρωπότητα να αντιτάξει τη φωνή της ειρήνης, της αλληλεγγύης και της συνύπαρξης των λαών, ως απάντηση στην ωμή νέα τάξη πραγμάτων που εγκαθιδρύει τη νέα βαρβαρότητα σε βάρος όλων των πολιτών όλων των χωρών.

Η οικουμενικότητα των αξιών της ειρήνης και της αλληλεγγύης απέναντι στην παγκοσμιοποίηση των αγορών και των πολέμων.

Ο Σαρόν κινείται έτσι όπως κινείται, περιφρονώντας και καταπατώντας τα πάντα, ακριβώς διότι στηρίζεται στην πολιτική των ΗΠΑ, στη στάση του κ. Μπους και στην υποστήριξη όλων των μηχανισμών που διεκπεραιώνουν την αμερικάνικη πολιτική σε βάρος του Διεθνούς Δικαίου και των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Σήμερα, λοιπόν, και οι ηγέτες της Ε.Ε. οφείλουν να αντισταθούν σε αυτήν την πρακτική του Σαρόν και να αντιτάξουν στη λογική των ΗΠΑ τις αξίες του ευρωπαϊκού κεκτημένου, τις αξίες των διεθνών αγώνων για ανθρωπισμό, για εξελίξεις με ανθρώπινο πρόσωπο, για έναν 21ο αιώνα με ανθρώπινο πρόσωπο.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου