Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
14/09/2011

Παρέμβαση του Ν. Χουντή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Νίκος Χουντής προς Μπαρόζο: «Τι λέτε για τον Επίτροπό σας που ζήτησε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών;»

Εξηγήσεις από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μπαρόζο, ζήτησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, για τις δηλώσεις του Επιτρόπου Ενέργειας, κ. Έντιγκερ, κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πιο συγκεκριμένα, στη συζήτηση που έλαβε χώρα σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, με θέμα «Οικονομική κρίση και ευρώ», ο Νίκος Χουντής, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Κύριε Μπαρόζο, όλοι οι ομιλητές δεχτήκατε ότι πρόκειται για κρίση όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της ευρωζώνης. προσθέτω ότι ζούμε πρώτη φορά τόσο αλλοπρόσαλλες καταστάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την ίδρυση της.

Παράδειγμα πρώτο: Κατηγορείτε εσείς, οι κυβερνήσεις, όλοι οι θεσμοί της Ευρωπαϊκής ¨Ένωσης, τους Οίκους Αξιολόγησης. Αυτούς που κερδοσκοπούν και επιτίθενται στην ευρωζώνη, ενώ την ίδια ώρα, δεν παίρνετε μέτρα να τους ελέγξετε αλλά τους κάνετε απόλυτους διαιτητές.

Παράδειγμα δεύτερο: Ο Επίτροπός σας, ο κ. Έντιγκερ, δηλώνει ότι πρέπει να πάνε ξένοι δημόσιοι υπάλληλοι για να ελέγχουν τα οικονομικά των υπερχρεωμένων χωρών θεωρώντας ότι όποια χώρα έχει ανάγκη αλληλεγγύης πρέπει να εκχωρήσει κυριαρχικά δικαιώματα.

Παράδειγμα τρίτο: Ο ίδιος Επίτροπος ζήτησε να είναι μεσίστιες οι σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών προσβάλλοντας ευαισθησίες, την ίδια ώρα που θα έπρεπε να αποκαταστήσει τις ύβρεις που έχουν εκτοξευτεί κατά των χωρών του Νότου.

Κατόπιν τούτου σας ερωτώ κύριε Μπαρόζο, τι λέτε για τον Επίτροπό σας που δηλώνει τέτοια πράγματα και τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να υπερασπιστεί θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτή;»

To Γραφείο Τύπου