Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
10/04/2002

Συνάντηση Προέδρου ΣΥΝ με Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε σήμερα με το Προεδρείο της ‘Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Mε αφορμή τη διακαναλική συνέντευξη του κ. Πρωθυπουργού, έθεσα χθες στη Βουλή ένα μείζον θέμα ισότιμης λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, ισότιμης μεταχείρισης των κομμάτων.

Θα ζητήσω από τον Υπουργό τον κ. Πρωτόπαπα και από τα τηλεοπτικά μέσα να παραχωρηθεί σε όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων χρόνος για συνέντευξη, ενημέρωση προς την ελληνική κοινωνία. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατική αρχή της ισότιμης μεταχείρισης και της νομιμότητας.

Την ώρα που γίνεται μια μεγάλη συζήτηση για τα ΜΜΕ, για την ποιότητα της ενημέρωσης, για τις σχέσεις των ΜΜΕ και εξουσίας, η ανταπόκριση και της κυβέρνησης και των ΜΜΕ στο αίτημα αυτό του ΣΥΝ θα είναι δείγμα αξιοπιστίας και ειλικρίνειας όλων.

Η Ελλάδα, η ελληνική κοινωνία δεν είναι υπόθεση του δικομματισμού. Δημοκρατία δεν είναι μονάχα τα δύο κόμματα. Και αυτή τη στρέβλωση του δικομματισμού δεν θέλουμε να την αναπαράγει, να την ανακυκλώνει και να την ενισχύει η λειτουργία των ΜΜΕ που περιορίζονται στη δικομματική τους ενασχόληση και δεν εξασφαλίζουν διαδικασίες ισότιμης προβολής των κομμάτων.

Ο κ. Πρωθυπουργός το εζήτησε,. Η ΕΡΤ αποδέχτηκε την εντολή της κυβέρνησης. Τα ΜΜΕ ικανοποίησαν την επιθυμία της κυβέρνησης. Διατέθηκε ένα δίωρο για την ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας. Δικαιούνται και τα άλλα κόμματα να τύχουν της αυτής μεταχείρισης. Και αυτό θα το επιδιώξω διότι το θεωρώ ουσιαστική στην πράξη απόδειξη ότι και τα κυβερνητικά λόγια αλλά και οι αξίες της δημοκρατίας έχουνε αντίκρισμα.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου