Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/09/2011

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το αντεργατικό πακέτο που προωθεί η Διοίκηση του ΟΤΕ

Η Deutsche Telecom, με κριτήριο και μόνο να αυξήσει τα υπερκέρδη της, έχει κυριολεκτικά «ξεσαλώσει» και επιδιώκει να εφαρμόσει κοινωνική γενοκτονία σε βάρος των εργαζομένων στον ΟΤΕ «καταπίνοντας» μισθούς, θέσεις εργασίας και συλλογικές συμβάσεις, γυρίζοντας το ρολόι της ιστορίας ένα αιώνα πίσω. 

Η γερμανική πολυεθνική ενθαρρύνεται  σʼ αυτές τις βάρβαρες επιδιώξεις της, από την γενικότερη κατεδαφιστική πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας, από τον πρόσφατο αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου που της δίνει το δικαίωμα να θέτει τους εργαζόμενους μονομερώς σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας για 9 μήνες με αντίστοιχη μείωση των μισθών και από την αποικιοκρατική συμφωνία (άρθρο 15) που είχε υπογράψει η κυβέρνηση της ΝΔ μαζί της το 1998 για το ξεπούλημα του ΟΤΕ.

Εάν περάσουν αυτά που ζητάει η Deutsche Telecom στον ιδιωτικοποιημένο ΟΤΕ, δεν θα μείνει τίποτε όρθιο για τους υπόλοιπους  εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, ενώ το ελληνικό δημόσιο θα χάσει σε φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και βάθεμα της ύφεσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, γιατί όταν η βαρβαρότητα γίνεται καθεστώς, η αντίσταση και η εξέγερση είναι υποχρέωση όλων μας.

To Γραφείο Τύπου