Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/09/2011

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για τα ποσοστά ανεργίας το δεύτερο τρίμηνο 2011

Η ανεργία σπάει το ένα μετά το άλλο τα ιστορικά ρεκόρ και προσεγγίζει ή και ξεπερνά τα ποσοστά των αρχών της δεκαετίας του 60, όταν είχαμε το μεγαλύτερο μεταναστευτικό κύμα ανέργων από τη χώρα μας προς το εξωτερικό. Τον Οκτώβρη που θα προστεθούν 150.000 εργαζόμενοι σε εποχιακές εργασίες η επίσημη ανεργία θα φτάσει στο 18% και η πραγματική στο 22-23%, ενώ σύμφωνα με την έκθεση του ΙΝΕ για το 2011, εάν συνεχιστούν οι ίδιες αντεργατικές πολιτικές, η πραγματική ανεργία θα φτάσει το 2012 στο 25% - 26%.

Τα πρωτοφανή υψηλά επίπεδα της ανεργίας στη χώρα μας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, αλλά είναι το αποτέλεσμα των κατεδαφιστικών κοινωνικά και οικονομικά πολιτικών της κυβέρνησης και της τρόικας που παράγουν βαθειά ύφεση, ανέργους και φτωχούς με κύρια θύματα τους νέους που σχεδόν 1 στους 2 είναι άνεργος και αναγκάζονται να ξενιτευτούν για να βρουν δουλειά.

Η κυβέρνηση και η τρόικα καταστρέφουν συστηματικά την παραγωγική υποδομή της χώρας μας, λεηλατούν την κοινωνία και φέρνουν την ανεργία, την ανέχεια και την απελπισία σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό, υλοποιώντας το όνειρο του Πρωθυπουργού, που αποτελεί εφιάλτη για την κοινωνία, να εργάζεται μόνο ένας σε κάθε ελληνικό σπίτι και οι υπόλοιποι/ες να είναι άνεργοι/ες.

Η κυβέρνηση, η τρόικα και οι πολιτικές τους πρέπει να φύγουν με τους αγώνες του λαού το συντομότερο δυνατόν, γιατί δεν θʼ αφήσουν τίποτε όρθιο σε αυτό τον τόπο.

To Γραφείο Τύπου