Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
10/04/2002

Επιστολή Ν.Κωνσταντόπουλου σε Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την Παλαιστίνη

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος απέστειλε σήμερα επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου με την οποία ζητά από την ελληνική κυβέρνηση την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διάσωση και μεταφορά των εγκλωβισμένων στο Ναό της Γέννησης στην Βηθλεέμ σε ασφαλές μέρος, γεγονός που θα συμβάλλει και στην προστασία των μνημείων.

Ακολουθεί η επιστολή:

"Προς
τον Υπουργό Εξωτερικών
κ. Γεώργιο Παπανδρέου

Αθήνα, 10 Απριλίου 2002

Οι 200 Παλαιστίνιοι που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο Ναό της Γέννησης στην Βηθλεέμ, σηματοδοτούν σε πραγματικό και συμβολικό επίπεδο την κορύφωση του δράματος.

Μαζί τους είναι εγκλωβισμένοι ιερείς διαφόρων θρησκευτικών δογμάτων, ενώ κινδυνεύει με καταστροφή ο Ναός, απαράμιλλο ιστορικό - θρησκευτικό μνημείο.

Θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να αναληφθεί από την ελληνική κυβέρνηση πρωτοβουλία διάσωσης και μεταφοράς των εγκλωβισμένων σε ασφαλές μέρος, γεγονός που θα συμβάλλει και στην προστασία των μνημείων.

Πιστεύουμε κ. Υπουργέ, ότι χρειάζεται άμεσα να ζητηθεί από την Ισραηλινή κυβέρνηση η άδεια και οι σχετικές εγγυήσεις ασφάλειας προκειμένου να μεταβεί στο ναό ανθρωπιστική - διπλωματική αποστολή.

Θεωρούμε ότι μια τέτοια πρωτοβουλία ασφαλώς έχει την συναίνεση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και όλων των χριστιανικών δογμάτων, διεθνών οργανώσεων, αλλά και την συμπαράσταση της παγκόσμιας κοινής γνώμης που αγωνιά για την τύχη αυτών των ανθρώπων.

Επιθυμούμε κ. Υπουργέ να τονίσουμε ότι ο Συνασπισμός θα στηρίξει αυτή την πρωτοβουλία και είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε στην αποστολή διάσωσης.

Με εκτίμηση

Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος"

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου