Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/09/2011

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Κριτσωτάκη για τις δηλώσεις περί εφαρμογής της «εργασιακής εφεδρείας» στους Ο.Τ.Α.

«Μόλις δόθηκαν, με έντεχνο τρόπο, από την κυβέρνηση στη δημοσιότητα στοιχεία για τις «υπέρογκες» αμοιβές των δημοτικών υπαλλήλων και για τους καταχρεωμένους δήμους ήταν φανερό πως η κυβέρνηση που εφεύρε το «θεσμό» του ενός εργαζόμενου για κάθε σπίτι είχε και πάλι ένα μοναδικό σκοπό.

Να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη και δια της οδού του κοινωνικού αυτοματισμού να  προετοιμάσει το έδαφος για την «εργασιακή εφεδρεία» και στους Ο.Τ.Α..

Καταγγέλλουμε την συκοφάντηση των εργαζομένων στην Τ.Α. που στην πλειονότητα τους αμείβονται με χαμηλούς μισθούς, που μάλιστα μειώνονται συνεχώς και που και αυτοί, όπως ολόκληρος ο ελληνικός λαός, είναι θύμα των βάρβαρων και αντικοινωνικών πολιτικών εκείνων που όλα αυτά τα χρόνια  λεηλάτησαν τη χώρα.

Καταγγέλλουμε τις δηλώσεις των τελευταίων ημερών για την επέκταση της «εργασιακής εφεδρείας» στους Ο.Τ.Α. που εμφανίζονται ως οι μοναδικοί που έχουν χρέη, όταν όπως προκύπτει και από απάντηση του Επιτρόπου Όλι Ρεν σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή η Ελλάδα εμφανίζεται με το δεύτερο μικρότερο χρέος των Ο.Τ.Α. ως ποσοστό του Α.Ε.Π.

Από την αρχή της σύλληψης και της εφαρμογής της «μεγαλειώδους» μεταρρύθμισης της Τοπικής αυτοδιοίκησης, του «Καλλικράτη», είχαμε προειδοποιήσει πως μοναδικό στόχο είχε την διάλυση της Τ.Α., τη συρρίκνωση των υπηρεσιών και τις απολύσεις.

Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων των Ο.Τ.Α. και καλούμε ολόκληρη την κοινωνία σε δυναμικούς και ενωτικούς αγώνες για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης.»

To Γραφείο Τύπου