Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
10/04/2002

Παρέμβαση Αλαβάνου στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με την Παλαιαστίνη

Σε επεξήγηση ψήφου του κατά την ψηφοφορία που έγινε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την έκδοση απόφασης σχετικά με το Παλαιστινιακό, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος μεταξύ άλλων υπογράμμισε:

"Μετά τον εξευτελισμό που επί ημέρες υφίσταται το Συμβούλιο Υπουργών της Ε.Ε με αποκορύφωμα την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Ισπανίας κ. Πικέ και του Ξ. Σολάνα στο Ισραήλ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τον διεθνή ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υιοθετεί μια σειρά από άμεσες, σαφείς, δίκαιες και ρεαλιστικές προτάσεις για το σταμάτημα της Ισραηλινής βίας στην Παλαιστίνη και την ουσιαστική και μακροπρόθεσμη επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος".

Ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε σχετικά: "Μετά την απόφαση που υπερψήφισε σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλώ τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Παπανδρέου, με τον αυξημένο ρόλο που του επιτρέπει το γεγονός ότι είναι μέλος της "Τρόϊκας" του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε, να ζητήσει άμεσα από το Συμβούλιο Υπουργών να υιοθετήσει και να προωθήσει τα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτή και συγκεκριμένα:

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου