Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/09/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ για τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

«Η κυβέρνηση με την πολιτική της κλείνει τα πανεπιστήμια»

Ας σταματήσει τα κροκοδείλια δάκρυα η κ. Διαμαντοπούλου και όλοι όσοι καταγγέλλουν ότι οι φοιτητικές κινητοποιήσεις κλείνουν τα πανεπιστήμια. Τα πανεπιστήμια τα κλείνει η πολιτική της κυβέρνησης των μνημονίων.

Όταν η κρατική επιχορήγηση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ περικόπτεται μέχρι και 70% σε σχέση με το 2009, όταν τα Ιδρύματα δεν θα μπορούν να καλύψουν ούτε τις λειτουργικές τους ανάγκες, όταν δεν προσλαμβάνεται το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό, όταν μειώνονται σε εποχή κρίσης δραματικά οι δαπάνες για τη σίτιση, δεν μπορούν να μιλάνε για δήθεν αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πραγματικά ανοιχτές σχολές, ανοιχτά και αναβαθμισμένα δημόσια, δωρεάν πανεπιστήμια, χώρο δημιουργίας, έρευνας και αναζήτησης που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας και της νεολαίας διεκδικούν οι φοιτητές και οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι που αγωνίζονται για την κατάργηση του νέου νόμου – πλαίσιο.

Αυτή η πολιτική της απόλυτης σκληρής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης οδηγεί στην πλήρη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας. Ο ΣYN θα παλέψει μαζί με την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που ασφυκτιά για την ανατροπή αυτής της πολιτικής των μνημονίων.

Τμήμα Παιδείας