Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/09/2011

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνου για την Εξωτερική Πολιτική, σχετικά με την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στη Σύνοδο του ΟΗΕ

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει με τον πιο καθαρό και κατηγορηματικό τρόπο, στην επικείμενη σύνοδο του ΟΗΕ, να στηρίξει την αναγνώριση ενός ελεύθερου Παλαιστινιακού, κυρίαρχου κράτους, μέλος του ΟΗΕ, στα σύνορα του 1967, με δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων στις εστίες τους και με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Γενικών Συνελεύσεων του ΟΗΕ, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να τηρήσει σθεναρή και αμετάκλητη στάση αρχών βασισμένη στο διεθνές δίκαιο.

Από τη στιγμή που η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα πεδίο αμφισβήτησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων , όταν το ίδιο συμβαίνει με την Κύπρο, όταν το διεθνές δίκαιο και συγκεκριμένα το «Δίκαιο της Θαλάσσης»  που έχουν επικυρώσει πάνω από 157 χώρες όταν αντικαθιστάται από την πολιτική των «κανονιοφόρων» η πιο αποτελεσματική οδός είναι η στήριξη της Διεθνούς Κοινότητας στους αγώνες του παλαιστινιακού λαού να έχει κυρίαρχη , ελεύθερη πατρίδα.

Εάν συνταχθεί η ελληνική κυβέρνηση με τον αμερικανό - ισραηλινό άξονα με τη συνδρομή ορισμένων κυρίαρχων χωρών της ΕΕ, τότε και εμείς ως χώρα θα κάνουμε «χαρακίρι» στην υπεράσπιση των δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων που βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο.

Ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του πρέπει να αντιληφθούν τη διεθνή πραγματικότητα και να εγκαταλείψουν την επικίνδυνη εικονική τους πραγματικότητα.

To Γραφείο Τύπου