Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
20/09/2011

Συνέντευξη (αποσπάσματα) Δημ. Παπαδημούλη στον FLASH

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ρ/σ «Flash 96» (Β.Koκορίκος) είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Για την πρωτοβουλία για το ζήτημα της ΕΛΣΤΑΤ

Σε συνεργασία με βουλευτές απʼ όλους τους πολιτικούς χώρους μαζεύουμε υπογραφές, ώστε με βάση το άρθρο 41Α  του κανονισμού της Βουλής, πέραν από την  πρόταση πρόσκλησης του συνόλου του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ στην Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων της Βουλής  για παροχή εξηγήσεων που καταθέσαμε χθες,  εγώ μαζί με τον Παναγιώτη τον Λαφαζάνη, στην Πρόεδρο της  Επιτροπής κ. Παπανδρέου και την έκανε δεκτή, να γίνει ακρόαση στη Βουλή. Δηλαδή, να παραστούν  όλα τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ ενώπιον του νομοθετικού σώματος  και να μας εξηγήσουν όλα αυτά τα γκρίζα και τα δυσώδη. Όπως επίσης και ο πρώην Υπουργός Οικονομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος για την συγκρότηση αυτής της Αρχής.

Εγείρονται θέματα όχι μόνο πολιτικών ευθυνών αλλά ενδεχομένως κι άλλων, ειδικά μετά την εισαγγελική παρέμβαση του κ. Πεπόνη.

Δυστυχώς, ενώ όλα αυτά έβραζαν αυτά εδώ και μήνες η κυβερνητική πλειοψηφία επεδίωκε να τα καλύψει. Πριν 2 μήνες, συγκεκριμένα στις 14-7-2011 σε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής είχα θέσει με ένταση αυτές τις καταγγελίες. Για το ΔΣ το οποίο δεν συνεδριάζει, για τον πρόεδρο ο οποίος αγνοεί τα μέλη του ΔΣ και έχει μετατρέψει την ΕΛΣΤΑΤ σε ενός ανδρός αρχή, για τα greek statistics που συνεχίζονται, για τις καταγγελίες για παραποίηση στοιχείων κλπ. Η κυβέρνηση σιώπησε.  Τώρα «έσκασε» η βόμβα με την καρατόμησή τους.

Σε κάθε περίπτωση, όταν υπάρχουν τόσες ενστάσεις και διαφορετικές γνώμες για τα κρίσιμα δημοσιονομικά στοιχεία μιας χώρας, θα έπρεπε τουλάχιστον να συνεδριάζει το ΔΣ της Ανεξάρτητης -υποτίθεται- Αρχής.

Είναι υποχρεωτικό για την κυβέρνηση να λειτουργούν οι θεσμοί, όπως προβλέπεται από τους νόμους και να μην κουκουλώνονται τα πράγματα.

Για την πολιτική καρατόμησης Βενιζέλου και τα νέα μέτρα

Γενικά η κυβέρνηση πυροβολεί τον αγγελιοφόρο που φέρνει κακά μηνύματα. Ιδιαίτερα επί Βενιζέλου, στην αποκάλυψη κακών αριθμών, ύφεσης, ανεργίας, στοιχείων καρατομείται πάντα κάποιος. Μην ξεχνάμε πριν δυο εβδομάδες το γραφείο παρακολούθησης του Προϋπολογισμού της Βουλής.

Φτάσαμε στο σημείο να καρατομούνται οι θεσμοί που ελέγχουν και να «αποκεφαλίζονται» επιστήμονες κύρους που τους ζητήθηκε να κάνουν την δουλειά τους εντίμως. Πολλοί δε απʼ αυτούς  ανήκουν και στο χώρο του ΠΑΣΟΚ. Τα greek statistics επανέρχονται.

Τις τελευταίες μέρες, με κορυφαίο ενορχηστρωτή τον αντιπρόεδρο κ. Βενιζέλο παίζεται ένα παιχνίδι προετοιμασίας της κοινής γνώμης μέσω εκφοβισμού και της δραματοποίησης  των εξελίξεων για την επιβολή και νέων μέτρων.

Αυτό που ζούμε είναι το χρονικό μιας προαναγγελθείσας επιβολής νέων σκληρών μέτρων που θίγουν πάλι τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα. Με κύμα απολύσεων, περικοπές μισθών, με νέα φορολογία άμεση και έμμεση στους ήδη υπερφορολογούμενους.

Το χειρότερο είναι προσπαθούν να περάσουν στην κοινή γνώμη ότι δεν φταίει η κυβέρνηση που τα επιβάλλει γιατί αποτυγχάνει στα πάντα αλλά φταίνε όσοι αντιδρούν σʼ αυτή την κακή πολιτική. Ο κ. Βενιζέλος μας καλεί σε σιωπητήριο και όποιος κάνει κριτική φταίει ο ίδιος. Έλεος.

To Γραφείο Τύπου