Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/09/2011

Αντιπροσωπεία του Τμήματος Υγείας – Πρόνοιας του ΣΥΝ στην κατάληψη του υπ. Υγείας και τη συγκέντρωση εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία

Στην κατάληψη του υπ. Υγείας και τη συγκέντρωση εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία που αντιδρούν στα επικείμενα νέα αντιλαϊκά μέτρα, παραβρέθηκαν οι Χ. Κόνιαρης και  Φ. Χρυσικός, μέλη της Ε.Γ του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας του ΣΥΝ.

Σε σχετική δήλωσή του ο Φ. Χρυσικός μεταξύ άλλων τόνισε: «Οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, βρίσκονται αντιμέτωποι με την βαρβαρότητα της πολιτικής που υλοποιεί  η μνημονιακή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Τα νέα μέτρα που προετοιμάζουν βάζουν οριστική ταφόπλακα στο παρόν και στο μέλλον μας.

Ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας – Πρόνοιας βρέθηκε από νωρίς στο στόχαστρο τους. Όσες επιλογές σχεδιάζουν και εφαρμόζουν οδηγούν στη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας και κοινωνικής φροντίδας και τη ραγδαία απόσυρση του κράτους από την βασική υποχρέωση χρηματοδότησής του.

Οι πρόσφατες εντολές για μείωση κατά 30% των οργανικών θέσεων στις δημόσιες υπηρεσίες και η προώθηση της εργασιακής εφεδρείας, θα προσθέσουν στις λίστες των ανέργων χιλιάδες εργαζόμενους και από το χώρο της Υγείας – Πρόνοιας, ενώ η παροχή βασικών υπηρεσιών, απολύτως αναγκαίων για την ίδια την υγεία των πολιτών θα υποβαθμιστεί δραματικά.

Η σημερινή κινητοποίησή σας στέλνει ελπιδοφόρο μήνυμα αντίστασης για την ανατροπή των ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών κυβέρνησης και τρόικας που καταργούν ουσιαστικά ακόμα και το δικαίωμα στη ζωή».

Τμήμα Υγείας