Skip to main content.
23/09/2011

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ 2011 - 23,24,25 Σεπτέμβρη - Στρατόπεδο Κόδρα Καλαμαριά

Να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα!

Το Φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, θα αποτελέσει μία φωνή αντίστασης, μία φωνή πολιτιστικής αντι-πρότασης ενάντια στη λογική του κέρδους, μία φωνή αλληλεγγύης ενάντια στην κρίση! Στις 23,24,25 Σεπτέμβρη το φεστιβάλ μας θα αποτελέσει σημείο συνάντησης για όλους εμάς που βιώνουμε καθημερινά την σκληρή πραγματικότητα του Μνημονίου και της κρίσης. 

Ας κάνουμε την κρίση ευκαιρία ανατροπής. Να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα!  Ενάντια στην κερδοφορία όλων αυτών που τόσα χρόνια ζουν σε βάρος μας, να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα χωρά τα όνειρα και τις ανάγκες μας. Τα όνειρα και τις ανάγκες του κόσμου της δουλειάς και της νεολαίας με όπλο μας την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη. Δύο λέξεις που με σταθμό το Φεστιβάλ μας θα τις κάνουμε πραγματικότητα για να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα.

Το Φεστιβάλ θα γεμίσει με όλο αυτόν τον κόσμο που θέλουμε να έρθει στο προσκήνιο. Θα πλημμυρίσει με άτομα και συλλογικότητες που αντιτίθενται ευθέως στο πρότυπο οργάνωσης της οικονομικής και κοινωνικής ζωής που θέτει τα κέρδη πάνω από τις ανάγκες των ανθρώπων. Αντιρατσιστικές και μεταναστευτικές οργανώσεις, πρωτοβουλίες κατοίκων και δημοτικές κινήσεις, οικολογικές και φεμινιστικές οργανώσεις, πολιτικά έντυπα, αλλά και πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις, θα βρουν έκφραση στις 3 μέρες των δραστηριοτήτων του.

Μεταξύ άλλων, κεντρικός στόχος αυτής της διοργάνωσης είναι να δοθεί βήμα σε ακόμη περισσότερους νέους και νέες καλλιτέχνες, σε ομάδες και δημιουργούς καθώς και η δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να εκθέσουν τα έργα τους στο χώρο του, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου η δημιουργική έμπνευση και η καινοτόμα σκέψη καταπνίγονται από την έλλειψη διαθέσιμων πόρων, αλλά και από την απουσία συγκροτημένης κρατικής πολιτικής για την ανάπτυξη του πολιτισμού στη χώρα μας. Το φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού αποτελεί μια πρόταση για την συνολική αναβάθμιση της αισθητικής κουλτούρας, δια μέσου της προβολής ενός μοντέλου ψυχαγωγίας, χωρίς να χρειάζεται να υπηρετήσει τις ανάγκες της αγοράς.

Παρακάτω σας παραθέτουμε το πλήρες πρόγραμμα των συναυλιών του Φεστιβάλ.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 23/9

Σάββατο 24/9

Κυριακή 25/9
Ομιλία του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΚΟΔΡΑ (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ)
Λεωφορεία: 5,6,7(στάση Μητρόπολη Καλαμαριάς)
ΕΙΣΟΔΟΣ: 5ευρώ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Παρασκευή 23/9

 

Σάββατο 24/9

 

Κυριακή 25/9

Κεντρική Ομιλία

Αλέξης Τσίπρας  Πρόεδρος  της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ

Νάσος Ηλιόπουλος Γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας Συνασπισμού

Τα workshops αρχίζουν στις 7μ.μ και οι κεντρικές συζητήσεις και οι εκδηλώσεις στις 8μ.μ