Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
17/04/2002

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου των Ιωαννίνων και το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Με αφορμή τη βεβήλωση του εβραϊκού νεκροταφείου των Ιωαννίνων και το μνημείο του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Ο ΣΥΝ καταδικάζει απερίφραστα τις βεβηλώσεις του εβραϊκού νεκροταφείου στα Ιωάννινα όσο και του μνημείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη.

Ο αντισημιτισμός είναι μία από τις μορφές του ρατσισμού και του φασισμού. Απέναντι σ΄ αυτά τα φαινόμενα οι πολιτικές δυνάμεις και ο ελληνικός λαός οφείλουν να έχουν σταθερό μέτωπο αντίθεσης.

Ο ΣΥΝ από την πρώτη στιγμή, της πρόσφατης κρίσης στην Παλαιστίνη, έχει διατυπώσει την ανησυχία του για την κατάσταση που προκαλείται από τις πρωτοφανείς και αυξανόμενες επιθετικές ενέργειες του Ισραήλ, με την ανοχή των ΗΠΑ.

Η Ισραηλινή κατοχή είναι πηγή βίας στην Παλαιστίνη και αποτελεί το κυριότερο εμπόδιο για την επίτευξη ασφάλειας τόσο για τον Παλαιστινιακό όσο και για τον ισραηλινό λαό.

Η Διεθνής κοινότητα έχει ευθύνη γιατί αφήνει τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Σαρόν, ο οποίος κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, να κλιμακώνει την ένταση και να μπλοκάρει τις μελλοντικές διαπραγματεύσεις για την ειρήνη.

Ο ΣΥΝ ενώνει τις δυνάμεις του με όλους όσους ζητούν:

Η τοποθέτησή μας αυτή δεν παραγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραηλινού λαού να ζει με ασφάλεια στα όρια του κράτους του Ισραήλ και σε καμία περίπτωση δεν στρέφεται εναντίον του Ισραηλινού λαού στο σύνολό του.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου