Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
18/04/2002

Δήλωση του Ν.Κωνσταντόπουλου στη συγκέντρωση για την προοδευτική μεταρρύθμιση της κοινωνικής ασφάλισης

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, προσερχόμενος στη συγκέντρωση που οργάνωσαν 45 Εργατικά Κέντρα και πολλές Ομοσπονδίες Εργαζομένων για την Προοδευτική Μεταρρύθμιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και την προάσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, τόνισε:

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται και διαμαρτύρονται για το εισόδημα και τη σύνταξη, για την ασφάλιση και την απασχόληση, για την ανεργία, για την υγεία, για την παιδεία, για την κοινωνική προστασία και την αξιοπρεπή διαβίωση όλων.

Αγωνίζονται και διαμαρτύρονται για τις νεοφιλελεύθερες επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής που τους φορτώνουν αδικίες, πιέσεις και ανισότητες. Δεν πάει άλλο, διαρκώς να φορτώνονται βάρη και να καλούνται να πληρώνουν τα σπασμένα των κυβερνητικών επιλογών.

Οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για δίκαιη αναδιανομή των εισοδημάτων, για κοινωνική πολιτική με πραγματικό περιεχόμενο και δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθούν τη συνέχιση των κυβερνητικών πολιτικών στον τομέα της απασχόλησης, της ασφάλισης και της άδικης φορολογίας. Περισσότερο από ποτέ στην καθημερινότητά τους οι ΄Ελληνες βιώνουν τις αδικίες και τα βάρη της κυβερνητικής πολιτικής. Μονάχα η κυβέρνηση ζει στον κόσμο της, ασχολείται με τον εαυτό της και επιμένει στις ίδιες πολιτικές που μεγαλώνουν τα αδιέξοδα.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου