Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
20/04/2002

Δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΝ για τα Ολυμπιακά Ακίνητα και για την επέτειο της 21ης Απριλίου

Προσερχόμενος στην εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΝ και η Εταιρεία Πολιτικού Προβληματισμού "Νίκος Πουλαντζάς" για τον "Πολιτισμό στα χρόνια της δικτατορίας", ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος δήλωσε:

Για τα Ολυμπιακά Ακίνητα

Η κυβέρνηση Σημίτη τραγουδάει σε όλους του τόνους το "Δημοπρατήριο η Ελλάς - Περάστε κόσμε". Προμέτοχα για την προεξόφληση εσόδων, προμέτοχα για μελλοντικά έργα. Υποθήκευση τώρα των Ολυμπιακών και άλλων έργων, μόνον και μόνον για να εξασφαλισθούν δάνεια που με λογιστική αλχημεία δεν θα περάσουν στο δημόσιο χρέος. Τα γνωστά τερτίπια με τα οποία επιχειρείται να διασκεδαστεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχασε τη μάχη των χρονοδιαγραμμάτων και των προϋπολογισμών. Χάνει τη μάχη της κοινωνίας. Χάνει τη μάχη της επικοινωνιακής της τακτικής. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η κυβέρνηση οφείλει να καταλάβει ότι ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται συσσωρεύει σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και σε βάρος των παιδιών μας υποχρεώσεις δυσβάστακτες και η νέα επικοινωνιακή τακτική δεν μπορεί να ξεγελάσει κανέναν. Η κυβέρνηση Σημίτη οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, γιατί τελικά, στην πιο κρίσιμη περίοδο για την οικονομία και την κοινωνία της χώρας συμπεριφέρεται με έναν αλόγιστο τρόπο. Ενδιαφέροντα που την απασχολούν είναι μονάχα τα εσωκομματικά μέτωπα. Όλοι συναλλάσσονται και συναναστρέφονται εαυτούς και αλλήλους, εντός των κύκλων εξουσίας, με τα μάτια στραμμένα στις εκλογές και μετά τις εκλογές.

Για την επέτειο της 21ης Απριλίου

Ο κύκλος της μεταπολίτευσης έχει τελειώσει προ πολλού. Αντί το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. να ενδιαφέρονται για το ποιος θα γίνει ο αποκλειστικός διαχειριστής αυτού του κύκλου ή ο κληρονόμος του, καλά θα κάνουν να καταλάβουν ότι χρειάζονται διαρθρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Δεν χρειάζονται ούτε ομοιώματα, ούτε υποκατάστατα.

Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη και κρίσιμη μεταβατική περίοδο που δεν μπορούν να τη διαχειριστούν οι νοοτροπίες ενός πελατειακού δικομματισμού που θέλει την πλειοψηφική ηγεμονία του για να εξασφαλίζει τις συναναστροφές και τις επιρροές εξουσίας, διαπλοκής και εκμετάλλευσης του δημοσίου συμφέροντος.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου