Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/09/2011

Επίσκεψη του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχ. Κριτσωτάκη, στον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης επισκέφθηκε σήμερα τον ΟΛΗ όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τους εργαζόμενους  της ΟΛΗ Α.Ε., οι οποίοι βρίσκονται, μαζί με εκατοντάδες άλλους εργαζόμενους μπροστά στον κίνδυνο της εφεδρείας.

Όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι τόνισαν η Ο.Λ.Η. Α.Ε. είναι κερδοφόρος οργανισμός και δεν έχει πλεονάζων προσωπικό αντίθετα είναι ελλειμματικό –υπάρχει μάλιστα έγκριση από το Υπουργείο Ναυτιλίας από το Μάρτιο 2011 για 17 προσλήψεις. Επισήμαναν επίσης ότι δεν χρηματοδοτείται από το κράτος και επομένως δεν υπάρχει λόγος ούτε για περικοπές αποδοχών ούτε για εφεδρεία και απολύσεις εργαζομένων.

Ο Μ. Κριτσωτάκης επισήμανε ότι στόχος είναι η εμπορευματοποίηση των δράσεων των λιμένων μέχρι το οριστικό τους ξεπούλημα και σε αυτά τα σχέδια οι μόνιμοι εργαζόμενοι αποτελούν σοβαρό εμπόδιο και γι’ αυτό το λόγο στοχοποιούνται. Οι πύλες εισόδου της χώρας και πολύ περισσότερο της Κρήτης που είναι νησί και συνδέει τρεις ηπείρους και ταυτόχρονα είναι σταυροδρόμι πολιτισμών, από τα μινωικά χρόνια επιτελούν στρατηγικό ρόλο. Η ιδιωτικοποίησή τους δεν πρέπει να περάσει.

Τα κυβερνητικά σχέδια, που οδηγούν στην ανεργία και την ανέχεια χιλιάδες οικογένειες, πρέπει να πάρουν απάντηση από τους εργαζόμενους, αλλά  και την κοινωνία συνολικά  και μάλιστα άμεσα. Ενωτικά, δυναμικά και μαζικά για την υπεράσπιση όχι μόνο των θέσεων εργασίας αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης και κοινωνικού αποκλεισμού που προωθεί η πολιτική του Μνημονίου, την οποία υπηρετεί με πάθος η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Τέλος έγινε συζήτηση για τα άδικα, παράνομα, αντισυνταγματικά και αναποτελεσματικά χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση και για το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και τη μαζική αντίδραση του ελληνικού λαού που είναι αναγκαία και απαραίτητη.

To Γραφείο Τύπου