Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/09/2011

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την εξωτερική πολιτική, σχετικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων περί «Ελλάδας- Αργεντινής»

Τα πρόσφατα σχόλια του κ. Βενιζέλου και του κ. Πρωτόπαπα, που βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος με παλιότερες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου σχετικά με την «αργεντινοποίηση» της Ελλάδας, χαρακτηρίζονται από ανιστόρητες, λαϊκίστικες αλλά και τρομοκρατικής λογικής πτυχές, που έχουν ως στόχο τον εκφοβισμό του ελληνικού λαού.

Οι πολιτικές της βάρβαρης εξόντωσης του αργεντίνικου λαού κορυφώθηκαν το  2001 μετά από πολυετή λεηλασία της χώρας, όπου το 61% του πληθυσμού, ζούσε τότε,  κάτω από το όριο της φτώχειας, η ανεργία έφτανε το 55%, με την ευθύνη της  κυβέρνησης Ντε Λα Ρούα και των παλιότερων κυβερνήσεων (1999-2001) σε συνεργασία με το ΔΝΤ.

Οι πολιτικές αυτές εμπεριείχαν την πολιτική των άκρατων ιδιωτικοποιήσεων των κοινωνικών και δημοσίων αγαθών, τις απολύσεις εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων από το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τη μαζική εξαθλίωση και τη φτώχεια των συνταξιούχων και των ανέργων, τη μετατροπή της χώρας σε νέο-αποικιακή κτήση των πολυεθνικών και των τοκογλύφων. Αυτό ακριβώς που σήμερα πράττει η ελληνική κυβέρνηση  και η τρόικα.

Έχουν απόλυτο δίκιο όταν αναφέρονται στην «αργεντινοποίηση» της χώρας, που οι ίδιοι σήμερα  εφαρμόζουν μαζί με το ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ.

Ως «μετεξεταστέοι μαθητές» στη σύγχρονη ιστορία, τους συμβουλεύουμε να «κρατήσουν» από την περίοδο εκείνη  τις μαζικές ειρηνικές εξεγέρσεις, άλλα δυστυχώς και τη βίαιη καταστολή. Ο λαός της Αργεντινής κατάφερε την εκδίωξη του ΔΝΤ και της εθελόδουλης τότε κυβέρνησης. Το ΔΝΤ και το προσωπικό του είναι πια  ανεπιθύμητοι. Το εξωτερικό χρέος αφού υπήρξε στάση πληρωμών μειώθηκε κατά 67%, με πολιτικές εθνικοποιήσεων σε κρίσιμους τομείς.  Ο λαός ξαναχτίζει το μέλλον του, αφού δέχτηκε πρώτα την ολική κοινωνική γενοκτονία.

 Ως «καλοί μαθητές» της τρόικα, νομίζουν ότι τα πάνε καλά. Αλλά να θυμηθούν και το μάθημα «αεροπολιτικής»,  όπου στις 26 του Δεκέμβρη του 2001 ο  πρόεδρος της Αργεντινής  με λίγους υπουργούς δραπέτευσαν με ελικόπτερο από το προεδρικό μέγαρο. Η «αποβολή» της σημερινής κυβέρνησης  είναι κοντά. Εξάλλου  είναι γνωστό ότι ο αργεντίνικος λαός έχει τη δυνατότητα να «σκοράρει» και με τα δυο πόδια. Αλλά και ο δικός μας λαός ,πήρε το «Euro». Κάτι ξέρει.

To Γραφείο Τύπου