Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/09/2011

Δήλωση της Σόφης Παπαδόγιαννη, μέλους της Π.Γ του ΣΥΝ, υπεύθυνης για θέματα Υγείας στη συγκέντρωση του ΚΕΘΕΑ, έξω από το Υπουργείο Υγείας

Το κλείσιμο μονάδων απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης, στο οποίο οδηγείται το ΚΕΘΕΑ με την περικοπή κατά 51%  της  ήδη συμπιεσμένης κρατικής επιχορήγησης και την ένταξη των εργαζομένων του φορέα σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, δηλαδή στον προθάλαμο της απόλυσης, είναι μια πράξη εγκληματική.

Καταδικάζει χιλιάδες νέους ανθρώπους και τις οικογένειές τους, που αυτή τη στιγμή δίνουν ένα τιτάνιο αγώνα για την ίδια τους τη ζωή, να επιστρέψουν στην κόλαση των εξαρτήσεων και του κοινωνικού περιθωρίου.

Αυτές οι απάνθρωπες πολιτικές ακυρώνουν στην πράξη τη νομοθετική στροφή προς τη θεραπεία αντί του απαράδεκτου εγκλεισμού των εξαρτημένων που διακηρύσσει ότι κάνει  η κυβέρνηση με το Ν/Σ του Υπ. Δικαιοσύνης για τα ναρκωτικά. Την καθιστούν κενό γράμμα χρήσιμη για τις επικοινωνιακές ανάγκες της πιο ανάλγητης κυβέρνησης.

Ολόκληρος ο ελληνικός λαός πρέπει να ενώσει την κραυγή του με την κραυγή αγωνίας του ΚΕΘΕΑ και όλων των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης που διαλύονται από κυβέρνηση – τρόικα.

Για να μην πληρώσουμε την κρίση και το χρέος τους με περικοπές σε ανθρώπινες ζωές

To Γραφείο Τύπου