Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/09/2011

Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρα και Θ. Δρίτσα προς τον υπουργό Εξωτερικών με θέμα: Αδυναμία εξυπηρέτησης πολιτών από την Ελληνική Πρεσβεία του Λονδίνου

Αδυναμία να εξυπηρετηθούν από την Ελληνική Πρεσβεία του Λονδίνου καταγγέλλουν εκατοντάδες έλληνες πολίτες που ζουν στο Λονδίνο, λόγω σπουδών ή εργασίας, αλλά και αλλοδαποί που θέλουν να επισκεφτούν τη χώρα μας.

Η ιστοσελίδα της πρεσβείας, που αποτελεί το μοναδικό τρόπο για να κλειστεί ραντεβού, καθώς δεν κλείνονται τηλεφωνικά ραντεβού, παρουσιάζει αδυναμία πρόσβασης στα πεδία που αφορούν σε στρατολογικά θέματα και στη θεώρηση διαβατηρίων, ελλήνων και αλλοδαπών, όπως διαπιστώσαμε και εμείς, όταν προσπαθήσαμε.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, έλληνες φοιτητές  και εργαζόμενοι, αλλά  και αλλοδαποί πολίτες που επιθυμούν να επισκεφτούν την Ελλάδα, με τις προφανείς συνέπειες.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Για ποιο λόγο αδυνατεί η Ελληνική Πρεσβεία του Λονδίνου να παράσχει  αναγκαίες υπηρεσίες σε πολίτες;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να επιλυθούν  χωρίς καθυστέρηση τα σοβαρά προβλήματα που δημιουργούνται για έλληνες και ξένους πολίτες;

Οι ερωτώντες βουλευτές

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ