Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
26/09/2011

Δήλωση του βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Μιχ. Κριτσωτάκη για τη συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας των μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των οικογενειών και των εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ για τις περικοπές και την υποχρηματοδότηση.

«Όταν τα προγράμματα θεραπείας για τις εξαρτήσεις και τα ναρκωτικά και επανένταξης υποχρηματοδοτούνται, όταν οι εργαζόμενοι “αποστέλλονται στην εφεδρεία”, όταν συγχωνεύονται και κινδυνεύει η αποτελεσματικότητα τους ή κινδυνεύουν ακόμα και να κλείσουν οι δομές αυτές' ο Υπουργός Υγείας μεταθέτει το θέμα στο ότι θα κλείσουν οι λίστες της ντροπής για τη χορήγηση υποκατάστατων.

 Είναι απλά ένα «λάθος» ή έχει επιλέξει η κυβέρνηση να εγκαταλείψει το δύσκολο και «ακριβό» δρόμο της πρόληψης, της θεραπείας και της επανένταξης και αντ’ αυτών θα πετάξει στα νοσοκομεία (με παράλληλες περικοπές του προϋπολογισμού τους και χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις) τους εξαρτημένους ρίχνοντας το βάρος μόνο στη χορήγηση υποκατάστατων;

 Ακόμα και θετικά που μπορεί να έχει το νομοσχέδιο που σχεδιάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τις εξαρτήσεις και τα ναρκωτικά χάνονται μέσα σε αυτό το διαμορφούμενο περιβάλλον. Αποδεικνύεται ότι αυτό που επιδιώκει η Κυβέρνηση για τις εξαρτήσεις και τα ναρκωτικά είναι η εικόνα και όχι η ουσία.»

To Γραφείο Τύπου