Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/09/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ / Επιτροπή ΔΕΚΟ- «Η λάσπη και το ψέμα: Χαρακτηριστικά της κυβερνητικής προπαγάνδας για το δημόσιο τομέα»

Η κυβέρνηση, έχοντας φτάσει στο τελευταίο στάδιο πριν την κατάρρευσή της, προχωρεί στην ανενδοίαστη χρησιμοποίηση των μηχανισμών προπαγάνδας και λάσπης. Όπως παρακολουθούμε κατά τους μνημονιακούς μήνες και ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, έχει αναβαθμιστεί η προπαγάνδα της κυβέρνησης ενάντια στις δημόσιες επιχειρήσεις και στους εργαζόμενούς τους, καθώς και σε όποιον την αμφισβητεί ή αποκαλύπτει τις αμαρτίες της.

Είναι χαρακτηριστική η λάσπη που εξαπέλυσε τις τελευταίες μέρες ο κ. Μακρυπίδης και συνολικά η κυβέρνηση (Υπουργός κ.Παπακωνσταντίνου) στο  στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ κ.Ζωή Γεωργαντά επειδή αποκάλυψε τα μαγειρέματα από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, την κυβέρνηση και τον επικεφαλής της Eurostat, για το έλλειμμα της χώρας που έδωσαν την δικαιολογία για να έλθει το ΔΝΤ και για τα απαράδεκτα μέτρα της τρόικας. Τώρα η κ.Γεωργαντά είναι για την κυβέρνηση αναξιόπιστη. Όταν πριν ένα χρόνο την αξιολογούσε και με βάση τα αντικειμενικά και τυπικά της προσόντα και  τη διόριζε στη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ ήταν άξια. Τώρα που αποκάλυψε κάποιες  αλήθειες η κυβέρνηση διαπίστωσε τα λειψά της τάχα προσόντα.

Όμως δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο προπαγάνδας που παρατηρήθηκε στο δημόσιο τομέα κατά την μνημονιακή περίοδο. Είδαμε τις διαστρεβλώσεις για τον αριθμό των εργαζομένων για να καλλιεργηθεί η αντίληψη του πλεονάζοντος προσωπικού. Είδαμε την διαστρέβλωση για «υψηλόμισθους» στις ΔΕΚΟ που ευθύνονται τάχα για τα ελλείμματά τους, με επιλεκτικές αναφορές σε μη αντιπροσωπευτικές ομάδες εργαζομένων. Διαστρεβλώσεις για να δικαιολογηθεί η επίθεση στους μισθούς και άλλες παροχές στους εργαζόμενους για να δικαιολογηθεί σε τελική ανάλυση η παράδοσή τους στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Με την ασκούμενη πολιτική της κυβέρνησης, δεν ζημιώνεται μόνο ο δημόσιος τομέας που είναι στο στόχαστρο κάθε νεοφιλελεύθερης πολιτικής, ζημιώνεται συνολικά ο τόπος. Η κυβέρνηση είναι πια όχι απλώς ανάλγητη και χρεοκοπημένη, αλλά και επικίνδυνη και οφείλει να αποσυρθεί για να ανοίξει  ο δρόμος για μια άλλη πορεία του τόπου.

To Γραφείο Τύπου
Τμήμα Οικονομικής Πολιτικής