Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
27/09/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΝ σχετικά με τη νέα μείωση του αφορολόγητου και τις αλλαγές στο θέμα των αποδείξεων

Με τις σημερινές του δηλώσεις ο Υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος επιβεβαίωσε για μια ακόμα φορά την προσήλωση της κυβέρνησης στην άγρια νεοφιλελεύθερη πολιτική της φορολεηλασίας των μισθωτών, των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων και των ανέργων.

Η νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.000 ευρώ, η κατακόρυφη αύξηση του απαιτούμενου ποσού των αποδείξεων – η συγκέντρωση του οποίου είναι ανέφικτη σε πολλές περιπτώσεις- και το περαιτέρω «πετσόκομμα» των φοροελαφρύνσεων των πολιτών «ξεγυμνώνει» τη βαρβαρότητα της μνημονιακής πολιτικής, καθώς ακόμα και οι άνεργοι θα κληθούν να πληρώσουν φόρο, μέσω του απαράδεκτου συστήματος των τεκμηρίων.

Απέναντι σε αυτή την κυβερνητική πολιτική της «κατάσχεσης» των εισοδημάτων των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας είμαστε ριζικά αντίθετοι και θεωρούμε απόλυτα δικαιολογημένη την συνεχώς διογκούμενη οργή των πολιτών.

Απαιτούμε, εδώ και τώρα, την ουσιαστική φορολόγηση των «εχόντων και κατεχόντων» και την κατάργηση των πολυπληθών και προκλητικών φοροαπαλλαγών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των πολυεθνικών εταιρειών και των εφοπλιστών.

To Γραφείο Τύπου