Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου
25/04/2002

Συνάντηση ΣΥΝ με το Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Αθηνών-Πειραιώς

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου Νίκος Α. Κωνσταντόπουλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Χροναίο και το Δ.Σ. του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Αθηνών-Πειραιώς.

Στη συνάντηση από το ΣΥΝ συμμετείχαν οι κ.κ. Γιώργος Αμπατζόγλου βουλευτής Ν. Αττικής, Αλέκος Φλαμπουράρης μέλος της Π.Γ. υπεύθυνος για θέματα Υγείας και Δημήτρης Αδαμόπουλος υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας. Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε τις εξής δηλώσεις:

"Οι συμβασιούχοι γιατροί του ΙΚΑ έχουν δίκαια αιτήματα και η πολιτεία, το κράτος, οι κυβερνήσεις τους συμπεριφέρονται με ένα τρόπο ο οποίος δεν ανταποκρίνεται σε βασικές αρχές της χρηστής διοίκησης. Οφείλει το κράτος να καταλάβει ότι η συμπεριφορά έναντι των γιατρών του ΙΚΑ έχει συνέπειες και σε βάρος της Δημόσιας Διοίκησης αλλά και σε βάρος της Υγείας. Σε βάρος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα μπορούσαν οι γιατροί του ΙΚΑ να τη στελεχώσουν αποφασιστικά, αποτελεσματικά. Επιπροσθέτως δεν είναι δυνατό επί μια δεκαπενταετία και πλέον να κρατούνται σε ομηρία εργασιακή επιστήμονες οι οποίοι θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν με δημιουργικό τρόπο καλύτερο και για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του ΙΚΑ. Εμείς από την πλευρά του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου επισημαίνουμε ότι είναι δίκαιο το αίτημα των γιατρών συμβασιούχων και η κυβέρνηση θα πρέπει να εγκαταλείψει τα προσχηματικά επιχειρήματα και να φροντίσει να ικανοποιήσει τα αιτήματα των γιατρών. Και είναι πράγματι δυσάρεστο, δίκαια αιτήματα εργαζομένων που έχουν και πραγματική και νομική βάση μονίμως να απορρίπτονται, διότι φαίνεται ότι πολύ σπάνια στην ελληνική Δικαιοσύνη αναγνωρίζονται οι γνήσιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, αφού σχεδόν όλες συλλήβδην οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων απορρίπτονται ως καταχρηστικές. Είναι κάτι που δεν πείθει πια κανέναν πολίτη σ' αυτή τη χώρα, καθώς όλοι βλέπουν ότι δίκαια αιτήματα δεν μπορούν να βρουν το δρόμο της αναγνώρισης και της ικανοποίησης."

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου