Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
28/09/2011

Νίκος Χουντής : «Το Πακέτο οικονομικής διακυβέρνησης θα βαθύνει την ύφεση, θα αυξήσει την ανεργία και θα διευρύνει τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής και η Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL) στο Ευρωκοινοβούλιο, καταψήφισαν σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το νομοθετικό πακέτο της Οικονομικής Διακυβέρνησης, που αυστηροποιεί το πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας και του ευρώ.

Ο Νίκος Χουντής στην αιτιολόγηση της αρνητικής ψήφου τόνισε μεταξύ άλλων:

«Το πακέτο της Οικονομικής Διακυβέρνησης αποτελεί τη λάθος απάντηση στην κρίση. Η νεοφιλελεύθερη ερμηνεία ότι για την κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση ευθύνονται τα υπερβολικά δημόσια χρέη και η απειθαρχία στο Σύμφωνο Σταθερότητας οδηγεί στη συνέχιση των ίδιων αντικοινωνικών, αντιαναπτυξιακών πολιτικών. Έτσι προωθούνται νέες πολιτικές μείωσης των δημόσιων κοινωνικών δαπανών και η συρρίκνωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ο απόλυτος έλεγχος των δημοσιονομικών πολιτικών από την Κομισιόν και οι κυρώσεις οικονομικής αλλά και πολιτικής φύσης μεγιστοποιούν το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η εφαρμογή του πακέτου θα βαθύνει την ύφεση, θα αυξήσει την ανεργία και θα διευρύνει τις κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες».

To Γραφείο Τύπου