Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/09/2011

Αντιπροσωπεία του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας του ΣΥΝ στη συγκέντρωση εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ

Στη συγκέντρωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία και στο ΕΚΑΒ που πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Υγείας αντιδρώντας στη μείωση των εισοδημάτων τους και στην υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, παρευρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αποτελούμενη από τη Σ. Παπαδόγιαννη μέλος της Π.Γ., υπεύθυνη για θέματα υγείας και τους Χ. Κόνιαρη και  Φ. Χρυσικό μέλη της Ε.Γ του Τμήματος Υγείας-Πρόνοιας.

Σε σχετική δήλωσή της η Σ. Παπαδόγιαννη, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η εθελόδουλη κυβέρνηση στέκεται «σούζα» μπροστά στους υπαλληλίσκους της ΕΕ – ΔΝΤ που επιστρέφουν στη χώρα μας απαιτώντας πιστή εφαρμογή των πιο άγριων αντιλαϊκών πολιτικών, που στο χώρο της υγείας σημαίνουν διάλυση του ΕΣΥ, δραματική επιδείνωση της περίθαλψης των ασθενών και εξαθλίωση των υγειονομικών. Υπολογίζουν όμως χωρίς τον «ξενοδόχο».

Η σημερινή συγκλονιστική σε όγκο και παλμό κινητοποίηση των εργαζομένων στο χώρο της υγείας, δείχνει ότι οι υγειονομικοί δε σκύβουν το κεφάλι και υπερασπίζονται την αξιοπρέπειά τους και το δικαίωμα του ελληνικού λαού σε δημόσια δωρεάν υγεία.

Η επιχείρηση εκφοβισμού με εκβιαστικά διλήμματα, κινδυνολογία ακόμα και ποινικοποίηση των αγώνων τους, όπως στο νοσοκομείο «Αγ. Σάββας», πέφτει στο κενό».

Τμήμα Υγείας